Film: Toy Story 4

In de eerste minuten van ‘Toy Story 4’ zien we al dat Pixar nog altijd op duizelingwekkende hoogte staat in animatieland: de animaties zijn zo levendig, warm en levensecht dat je amper in de gaten hebt dat je naar een tekenfilm zit te kijken.

'Toy Story 4’ is een verrukkelijk weerzien met Woody, Buzz Lightyear en al die andere poppen die een kwarteeuw geleden ons leven binnenwandelden. Het was een klein wonder hoe het speelgoed van het jongetje Andy tot leven kwam, en wereldwijd de harten veroverde van jong en oud.

Om even te recapituleren: ‘Toy Story’ was in 1995 de eerste avondvullende computeranimatie. Disney en de tovenaars van animatiestudio Pixar hadden niet alleen de primeur, ze hadden ook een fantastische, kleurrijke wereld opgetrokken waarin het perspectief bij de poppen lag, niet bij de mensen die hen omringden.

Woody en zijn vrienden waren ook volwaardige karakters met gevoelens en sprankelende, humoristische dialogen. Ze hadden geen kinderachtige stemmetjes, maar praatten op een volwassen manier met elkaar, alsof ze als ouders over de mensenkinderen waakten. Er kwamen twee succesvolle vervolgen, bekroond met Oscars en Golden Globes.

En nu dus het vervolg: Toy Story 4, dat zowaar nog meer diepgang heeft en weer de juiste emotionele snaar weet te raken.

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie's tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. Wanneer Bonnie haar speelgoed meeneemt op een familietripje, wordt Woody door een onverwachte omweg herenigd met zijn oude vriendin Bo Peep. Na jaren alleen op pad geweest te zijn, heeft Bo een avontuurlijk karakter gekregen, dat in schril contrast staat met haar breekbare porseleinen buitenkant. Maar nadat Woody en Bo erachter komen dat er een wereld van verschil tussen hen beiden is, ontdekken ze al snel dat er meer dringende zaken zijn om zich druk over te maken. ‘Toy Story 4’ heeft dan ook een fenomenaal emotioneel slot.

'Toy Story 4 is een roadtrip vol vaart, verkwikkende humor en zuivere emotie' (Volkskrant ★★★★★)

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 6,50 Prijs voor leden
  • € 9,50 Prijs voor niet-leden

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter