De zorg om en van de apotheker

De gezondheidszorg kost Nederland momenteel zo’n 11% van het Bruto Nationaal Product. 1 op de 7 werkenden is actief in de gezondheidszorg. Aan de hand van enkele stellingen worden een aantal knelpunten uitgelicht.

Op dinsdag 14 januari 2020 verzorgt de CuSo een lezing over de zorg om en van de apotheker

De zorg om en van de apotheker Problemen in de gezondheidszorg. Discussiemiddag. De gezondheidszorg kost Nederland momenteel zo’n 11% van het Bruto Nationaal Product. 1 op de 7 werkenden is actief in de gezondheidszorg. Aan de hand van enkele stellingen worden een aantal knelpunten uitgelicht. • Tot 2025 kan dat percentage zo maar naar 17% stijgen en in 2025 kan wel 1 op de 4 werkenden actief zijn in de gezondheidszorg. • Nederland wordt internationaal geroemd om de goede gezondheidszorg, maar de patiënten zijn er maar matig over te spreken. Hoe verklaren we dat verschil? • Is Nederland bereid al het mogelijke te doen om de kwaliteit en de bereikbaarheid van onze zorg op het hoogste niveau te houden? En tegen welke kosten? • Op dit ogenblik loopt de hulpverlening op een aantal fronten vast. Niet alleen ziekenhuispersoneel kampt met overbelasting en onderbezetting. Er is een tekort aan huisartsen, een gebrek aan bedden in verpleeghuizen, een chronisch tekort aan personeel. • Krijgt de gezondheidszorg de aandacht die het verdient? Nederland heeft met problemen op het gebied van Milieu, Onderwijs, Veiligheid (politie) nog andere grote vraagstukken die dringend aandacht vragen. • Plaats dat in het perspectief van een toenemende vergrijzing, dan dringt de vraag zich op:

Wie betaalt straks uw luier? En wie komt hem verschonen? De Cuso Oldenzaal kent geen leden, iedereen is welkom zowel jong als oud! De entree bedraagt € 4,00, consumpties zijn voor eigen rekening. De bijeenkomst is: Dinsdag 14 januari 2020 om 14.00 uur, in Hotel het Landhuis, Bentheimerstraat 118 Oldenzaal

Wanneer

Prijzen

  • € 4,00 Entreeprijs

Locatie

CuSo

Adres
Bentheimerstraat 118, 7573 EC Oldenzaal
E-mail
Website
cuso-oldenzaal.123website.nl/411753494

Tip je vrienden

facebook twitter