Cobblestone- The John Martyn project

John Martyn was een bijzondere gitarist en componist. Een inspirator ook voor vele jonge musici. Zoals op meer dan 20 albums te horen is, bleef hij zich steeds ontwikkelen met zijn Folk en Jazz getinte muziek.

Onrustig zoekend naar nieuwe wegen, voegde hij telkens weer andere kleuren aan zijn muzikale pallet toe. Zijn meest bewierookte Album is Grace and Danger uit 1979, dat hij maakte nadat zijn vrouw bij hem weg was. John Martyn is in 2009 overleden op 60 jarige leeftijd. Grace and Danger was ook de naam van een verzengend eerbetoon aan John Martyn door niemand minder dan Paul Weller and Friends vorig jaar Januari. Dit ter gelegenheid van zijn 10e sterfdag in The Royal Concert Hall in Glasgow. En de “Friends” waren ook niet de minsten: o.a. Eric Bibb en mensen uit de Band waarmee hij vroeger toerde aangevuld met een 15 koppige string sectie.

Echter…. Er waren meer mensen die de sterfdag van John Martyn vorig Jaar herdachten. Een gezelschap bijzonder getalenteerde Engelse muzikanten. Mooie stemmen en virtuoos op allerlei snarenspul. Dit gezelschap heeft de naam: THE JOHN MARTYN PROJECT. Deze 6 jonge mensen brachten ook vorig jaar een Tribute aan John Martyn. Dit was zo’n doorslaand succes dat ze er een tour door de UK aan vastgeknoopt hebben. En nu dus het vaste land en dan is Cobblestone er als de kippen bij. Want we zijn gek op goede muziek. Je kunt smaakvolle vertolkingen verwachten van de klassiekers van John Martyn door vier fantastische vocalisten en multi-instrumentalisten, ondersteund door een ritmesectie.

.Line-up:

Zang, Snaren en Toetsen:

Blythe Pepino.-- Kit Hawes.-- Sam Brookes.-- Pete Josef.

.John Blakeley- Bass

Jon Short- Drums

Kaarten: online te koop via klik hier

Voorverkoop Oldenzaal: Kiosk Ome Toon, café de Engel en Tourist Informatie Oldenzaal

Voorverkoop Hengelo: LP/CD speciaalzaak PopEye

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Semper Crescendo

Adres
Wilhelminastraat 29b, 7571 CE Oldenzaal
Telefoon
0541-521027
Website
www.semper-crescendo.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter