Film: The best of Dorien B

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartspraktijk voor kleine huisdieren.

Zij heeft de huispraktijk van haar vader overgenomen en is daardoor ook dagelijks betrokken bij het roerige privéleven van haar ouders.

Hoewel ze het perfecte plaatje uitstraalt – in staat werk en kinderen te combineren en getrouwd te zijn met de succesvolle academicus Jeroen die haar constant met koosnaampjes aanspreekt, rammelt het bij haar vanbinnen aan alle kanten.

Haar man heeft een affaire met een collega gehad en houdt zich niet aan de belofte afstand van haar te bewaren.

Haar jongste zoon doet het niet goed op school en haar ouders verwikkelen haar in hun huwelijksperikelen. Als ze een gezwel in haar borst ontdekt en merkt dat ze dit nieuws niet kan vertellen, wordt ze gedwongen haar leven grondig te herzien.

The Best of Dorien B. is een film over een uitgebluste huismoeder die wordt overvallen door het grootse is-dit-allesgevoel. Een ordinaire midlifecrisis ? Komt het misschien door die knobbel? Of misschien doordat het huwelijk van haar ouders barsten begint te vertonen.

Of is het de confrontatie met oud-klasgenoot Miguel, die haar herinnert aan alle dromen en ambities die ze ooit koesterde. Of misschien sluimerde het gevoel al, sinds de affaire die haar echtgenoot had. Hoe dan ook, het moment is aangebroken om belangrijke zaken en beslissingen niet langer voor zich uit te schuiven.

De regisseur Blondé zuigt in haar debuutfilm met voelbaar genoegen steeds meer de zuurstof uit Doriens Vlaamse vinexbestaan. Maar omdat de spot in zekere zin zelfspot is, blijft ze altijd op de hand van haar titelheldin, schitterend gespeeld door actrice Kim Snauwaert. Zij is zichtbaar in al Doriens

onzichtbaarheid terwijl ze spottend vanuit de zijlijn haar eigen bestaan overziet. Als zij - natuurlijk - uiteindelijk de regie over leven en lijf heeft teruggepakt, blijkt dat The Best of Dorien B. niet alleen grappig is, maar ook waarschuwt voor de ingesleten rolpatronen waar een mens zo makkelijk in vervalt terwijl het leven doordendert.

‘Een afgewogen, warmbloedig en droogkomisch drama’ (IFFR)

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Prijs voor leden
  • € 9,50 Prijs voor niet-leden

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter