Carnavalsspektakel op de Thij!

Na het succes van afgelopen jaar, is hij er weer: een heuse carnavalsoptocht op De Thij. Op vrijdag 14 februari vindt dit spektakel plaats.

Vanaf 13:00 uur lopen de leerlingen van De Linde, De Wendakker en De Maten samen met de feestende Thijdarren een ronde door de wijk. De hoogheden van de Vennemuskes en hun kapel vroeger zich ook in de optocht. In een bonte en kleurrijke stoet trekken zij door de straten van De Thij.

Bij een carnavalsoptocht hoort natuurlijk muziek, verklede kinderen en versierde wagens. Daarom is aan alle leerlingen gevraagd om thuis een eigen carnavalswagentje te bouwen voor de optocht. Of een ludieke act als een- of tweeling te bedenken..

De route
De carnavalsoptocht start om 13:00 uur in de buurt van Basisschool De Maten alle leerlingen, leerkrachten, ouders en andere enthousiastelingen verzamelen bij het grasveld aan de Guido Gezellestraat. Ze gaan van start en lopen de Staringstraat in langs bassischool de Maten en aan het eind van de straat rechtsaf naar de Frederik van Eedenstraat. Ververolgens de Cato Elderinklaan, de Saasvelderlan, de Peterkamsplaan, de Zandhorstlaan. Ze passeren het winkelcentrum en lopen de optocht verder de Willem Dingeldeingstraat in, steekt de Johanna van Burenlaan over naar de Guido Gezellestraat. De verwachting is dat ze rond 13:50 uur weer terug zijn bij de startplaats, het grasveld aan de Guido Gezellestraat. Hoe mooi is het voor de kinderen dat het langs de kant van de weg vol met enthousiast publiek staat. De organisatoren hopen dan ook op veel publiek.

Samenwerking
Aan de behoefte om het schoolcarnaval weer een iets andere invulling te geven, werd door alle partijen snel en enthousiast invulling gegeven. Basisschool De Wendakker, De Linde en De Maten hebben samen met de Thijdarren, Breedwijs en Impuls in heel korte tijd deze carnavalsoptocht in de steigers gezet. Ze hopen dan wederom op een groot succes.

Ze danken werkgroepen Buurtinitiatief, de ouderraden van de bisscholen, Akom, Albert Heijn de Thij, Traffic Security voor de sponsoring van de optocht.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grasveld

Adres
Guido Gezellestraat, Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter