AFGELAST Bevrijdingsdag Oldenzaal

Op 2 april is het 75 jaar geleden dat Oldenzaal is bevrijd van de Duitse bezetter. Om dit moment te herdenken wordt er jaarlijks door een Oldenzaalse basisschool een bijeenkomst georganiseerd op de begraafplaats aan de Hengelosestraat.

Dit jaar verzorgen leerlingen van de Nutsschool de herdenking die ongeveer een uur duurt. Iedereen is van harte welkom om bij de herdenking aanwezig te zijn; belangstellenden, ouders en grootouders van de leerlingen, leerlingen van andere Oldenzaalse basisscholen. Zo geven we samen het waardevolle besef van leven in vrijheid mee aan de toekomstige generatie.

Na het hijsen van de bevrijdingsvlag spreekt burgemeester Patrick Welman een aantal woorden tot de aanwezigen. Daarna volgt een rondgang langs de graven van gevallenen die actief betrokken zijn geweest bij de bevrijding van onze stad. Ook worden er op de graven van Engelse en Canadese oorlogshelden bloemen gelegd. Bij deze graven staan onze Oldenzaalse veteranen opgesteld. De kinderen van de Nutsschool zullen - na een moment van stilte - een aantal gedichten voorlezen. De ceremonie wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. Dit jaar is een speciaal jaar met speciale momenten. Zo zal een doedelzakspeler aanwezig zijn en wordt er door de Guards Remembrance Association een poppykrans bij een paar oorlogsgraven gelegd.

Rest van het programma: RTV Oost Vrijheidstour Oldenzaal 12:00 – 14:00 uur: Radio Talkshow De Lunch en Vrijheidstour 17:00 – 18:00 uur: TV Talkshow Thuis in Overijssel 19:30 uur: Fakkeltocht voor de vrijheid 20:05 uur: Optreden Lauringer 21:00 uur: Optreden The Bluebettes

Kijk voor meer informatie op 75jaarVrijheidOldenzaal

Of bekijk de website www.oldenzaal.nl/nieuws/oldenzaal-viert-75-jaar-vrijheid

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Begraafplaats Hengelosestraat

Adres
Hengelosestraat, 7562 PK Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter