DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD

Het is de eerste Twentstalige film die Nederlands ondertiteld wordt en landelijk te zien is. Op 10 februari is de film in Tuschinski (Amsterdam) in première gegaan.

Het scenario, geschreven door Herman Finkers is een uitstekende bewerking van de Tsjechische film ‘Teorie tygra’ (2016). Johan Nijenhuis, bekend van de films 'Verliefd op Ibiza' en 'Toscaanse bruiloft' heeft de film geregisseerd.

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD” is gefilmd op locaties in onder meer Enschede, Lonneker, Langeveen en Manderveen, en gespeeld door vnl. Twentse acteurs met in de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege. Herman Finkers maakt zijn debuut als filmster in deze produktie. Geen wonder dus dat het Twentse publiek massaal is toegestroomd en bijna alle voorstellingen binnen de kortste keren waren uitverkocht. Deze film moet natuurlijk door elke rechtgeaarde Twentenaar gezien worden! En reken maar dat elke Twentenaar maar wat trots is op een film waarin Twents gesproken wordt en gefilmd is op de mooiste plekjes van Twente.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.

Ze bepaalt zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen.

Dochter Liesbeth zit met haar jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In 'De beentjes van Sint-Hildegard' nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is teveel liefde?

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 9,50 Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter