Film, April, May en June

Weer een nieuwe Nederlandstalige film van Will Koopman, de vrouw achter het Gooische Vrouwensucces ,met in de hoofdrollen Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga. Dit staat weer garant voor veel kijkplezier.

De film gaat over drie halfzussen —respectievelijk Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga — met drie verschillende vaders. Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Het sterkst is April, May en June in de schijnbaar alledaagse scènes. Die zijn humoristisch en vlot geschreven en worden uitstekend gespeeld niet alleen door de hoofdrolspelers maar ook met name door Olga Zuiderhoek, de zieke moeder en Bas Hoeflaak als de autistische Jan, een personage dat gebaseerd is op Kees Momma.

April, May en June is een film met een mooie verhaallijn en diepgang. Het is een zeer sterke film in het genre drama, met een overtuigende cast; een film zoals we die niet vaak zien in Nederland. Een echt pareltje, die vooral goed ontvangen zal worden door moeders, dochters, zussen en vriendinnen.

'April, May en June brengt de lach en de traan samen'(Gids.tv)

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Prijs voor leden
  • € 9,50 Prijs voor niet-leden

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter