GEANNULLEERD: Film Les Miserables

Les Misérables is gemaakt naar aanleiding van het beroemde boek van Victor Hugo, een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19de eeuw.

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij gaat samenwerken met Chris en Gwada, twee ervaren maar roekeloze macho-agenten die zich ook nog stelselmatig schuldig maken aan seksisme, machtsmisbruik en corruptie.

Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigt te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.

Het einde van de film is even spannend als gewaagd. Na het slotstuk rolt het citaat van Victor Hugo over het scherm. 'Er zijn geen slechte planten, geen slechte mensen, enkel slechte kwekers'.

Regisseur Ly wil een belangrijke boodschap afgeven in een tijdperk van sociale ongelijkheid, racisme en onverdraagzaamheid. Hij won de speciale Juryprijs in Cannes en leverde een film die je gezien moet hebben.

'Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre' VPRO Cinema (★★★★) 'Ladj Ly mixt knap humor, spanning en tragiek' NRC (★★★★)

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Prijs voor leden
  • € 9,50 Prijs voor niet-leden

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter