Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar) online workshop

Dit is een Kidslab ontwerp workshop. Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet.

Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door Tetem wilt laten maken in het MaakMeeLab dan vragen zij daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Embleem ontwerpen in Inkscape

Wellicht weet je niet wat een embleem is, maar je hebt het al vast eens gezien. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley. Vandaag ga je zelf een embleem ontwerpen voor bijvoorbeeld op je T-shirt of tas. Bedenk eerst een ontwerp en ga dan aan de slag met het gratis programma Inkscape.

Heb je je ontwerp af en wil je graag het embleem thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen voor € 1,50 incl. verzending per embleem. Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je het embleem kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar . Zij gaan het embleem voor je maken in het MaakMeeLab met behulp van een borduurmachine. Zodra deze klaar is, sturen zij je embleem per post naar je toe.

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet) Het programma Inkscape op de extra laptop kun je downloaden via deze link (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop) Het stappenplan uitgeprint (dit is niet perse nodig, maar wel handig om alle stappen te volgen) Het bestelformulier om je textielsticker te bestellen (optioneel)kun je vinden op de website van de bibliotheek via deze link

Deelname workshop

Aanmelden voor deze workshop kan via deze link. Na het aanmelden krijg je een link om deel te nemen aan een zoomsessie. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. Samen gaan we er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen?

Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en je eindresultaat wordt gedeeld op de Instagram pagina van Tetem!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Deelnameprijs

Locatie

Thuis

Tip je vrienden

facebook twitter