Leer haken met je handen voor kinderen online workshop

Dit is een KidsLab + workshop. Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Je leert een techniek en krijgt daarbij ook wat theorie.

Deze workshop wordt onder andere gegeven met samenwerkingspartners en hebben altijd een specifiek thema. Je gaat dus niet alleen met de handen aan de slag, maar je denkt ook na over het thema.

Leer haken met je handen

Dat jouw handen handig zijn wisten we al. Maar wist je dat je zelfs kunt haken en breien met je handen? Zonder machine, of naalden dus. Vandaag maken we een begin van een vingerhaakproject. Hiermee kun jij verder en iets veel groters maken. Een armbandje, een sjaal of misschien zelfs een deken! Ook gaan we het hebben over hoe fijn en belangrijk het is om een lekkere warme trui te hebben. En hoe komt het nou dat de ene trui warmer is dan de andere? Je leert jouw kleding kennen en we eindigen met een online modeshow.

De inspiratie voor deze oefening is Warmetruiendag. Warmetruiendag is op 5 februari. Op Warmetruiendag doe je een extra trui aan, zodat je de verwarming een beetje lager kunt doen. Dat is goed voor het milieu. Bekijk deze link maar eens

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een lange draad. Bijvoorbeeld van een bolletje wol. De draad mag lekker dik zijn maar zorg dat deze niet te dik is om mee te vingerhaken. Heb je geen draad in huis? Je kunt een oud T-shirt in reepjes knippen en dit gebruiken als draad. Zorg dat je dit vĂ³or de workshop al gedaan hebt!
  • Toegang tot een kledingkast (je eigen kledingkast is ook goed!)

Deelname workshop

Klik op deze gratis zoomlink voor deelname aan de online KidsLab workshop op 26 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen?

Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en je eindresultaat wordt gedeeld op de Instagram pagina van Tetem!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Deelnameprijs

Locatie

Thuis

Tip je vrienden

facebook twitter