Maak een feestelijke lichtpiano (9-12 jaar) online workshop

Dit is een KidsLab Make-It workshop. Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij de bibliotheek kunt bestellen.

Omdat het naar je opgestuurd moet worden moet je het kitje uiterlijk 10 dagen van tevoren bestellen bij de bibliotheek. Voor deze kit vragen ze een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je hieronder downloaden. Voorafgaande de workshop verzamel je nog extra gereedschap en zorg je dat je je techniek kit bij de hand hebt. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Maak een feestelijke lichtpiano

Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje heen maak je een kubus met een lange strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het RGB LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). De kubus kan je nog versieren met emoticons of iconen, zie hiervoor de download aan de rechterkant. Met 1 kit kan je 3 kubussen maken zodat je een echt lichtspektakel kan spelen op je lichtpiano.

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

Het bestelformulier om je techniek kit te bestellen (bestellen voor 17 februari!)
- Schaar
- Lijm
- Liniaal
- Plakband
- (Sla) olie
- Bakje met een kwastje
- Zwarte stift

Deelname workshop

Aanmelden voor deze workshop kan via deze link. Na het aanmelden krijg je een link om deel te nemen aan een zoomsessie. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen?

Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en je eindresultaat wordt gedeeld op de Instagram pagina van Tetem!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Deelnameprijs

Locatie

Thuis

Tip je vrienden

facebook twitter