Drakenbotenrace Oldenzaal

De Ronde Tafel Oldenzaal organiseert een drakenbootsrace op zaterdag 14 augustus in recreatiegebied het Hulsbeek. In meerdere drakenboten zal simultaan over de oude surfvijver gevaren/geracet worden.

De route betreft een rechte lijn welke met boeien en lijnen afgezet zal worden. De opbrengst van dit event gaat naar lokale goede doelen.

Drakenbootsvaren Maak kennis met de drakenboot! De originele drakenboten zijn 12,5 meter lang en 1 meter breed en hebben een drakenkop en staart, beschilderd met drakenschubben. De schitterende Chinese drakenboten die tijdens de Oldenzaalse Drakenbootsrace gebruikt worden, zijn van DragonEvents.

Team Ieder drakenbootsteam bestaat uit 6 peddelaars en 1 trommelaar. De peddelaars zitten per twee personen naast elkaar op de bankjes in de boot. De organisatie zorgt op elke boot voor een ervaren stuurman/vrouw.

Samen voor de winst De 2 peddelaars aan de voorzijde bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op de trom, in het ritme van de voorste peddelaars. Aan de rest van het team de taak om dit tempo te volgen. Achterop staat een ervaren stuurman/vrouw die de boot bestuurt met de stuurpeddel en het team instrueert om de overwinning binnen te slepen. Naast spierkracht is juist het gelijktijdig insteken van de peddels heel belangrijk. Drakenboot-varen is een echte teamsport!

Voor een mooi filmpje over de drakenbootsrace: kijk je hier

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 250,00 Deelnameprijs

De kosten voor een vriendenteam bedragen EUR 250,- per boot.
Voor een bedrijventeam bedragen deze EUR 500,-. Voor dit bedrag krijgen de bedrijven ook de mogelijkheid reclame uitingen te doen

Locatie

Recreatiepark Het Hulsbeek

Adres
Oude Almeloseweg 11, 7576 PE Oldenzaal
Telefoon
0541 51 32 31
E-mail
Website
www.hethulsbeek.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter