Maak een eigen schaduwpoppenkast (6-10 jaar)

Een schaduwtheater is een soort poppenkast maar hierbij kun je de poppen alleen zien als zwarte schaduwen. Samen met Tetem maak je de poppenkast van een doos en dun wit papier.

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop

Hierbij ga je samen met Tetem iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die je gebruikt heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

De poppen zijn uitgeknipte figuurtjes op een stokje. Als je aan de achterkant van de doos een sterke lamp zet ziet je publiek zwarte schaduwen op het witte papier. Jij beweegt de poppetjes op de stokjes en op die manier kun je een leuk toneelstukje opvoeren.

Deelname workshop

Klik hiervoor deelname aan de online KidsLab workshop en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. De mensen van Tetam gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:
- Een doos (bijv. van ontbijtgranen of een schoenendoos)
- Dun karton of dik zwart papier
- Dun wit papier
- Schaar
- Lijm
- Plakband
- Potloden en/of stiften
- Houten stokjes of (papieren) rietjes
- Zaklamp of een andere sterke lamp
- Gekleurd papier om te versieren

Eindresultaat delen?

Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en Tetem deelt je eindresultaat op o hun Instagram pagina!

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Deelnameprijs

Locatie

Thuis

Tip je vrienden

facebook twitter