RouTextiel fietstocht

Deze fietstocht staat helemaal in het teken van de textiel in Oldenzaal en De Lutte. Deze plaatsen hebben enorm veel profijt gehad van de industriële revolutie.

Elke vrijdag organiseren wij van Oldenzaal Promotie een Routextiel fietstocht.

De fietstocht is 30 km lang en middelzwaar. Op de route waan je je in de 19e en 20e eeuw en fiets je in kleine groepen onder leiding van een enthousiaste gids deze tocht. Van daaruit voert de tocht onder andere langs het Kalheupinkpark, Tankenberg, Lutterzand, Paasberg en de vele villa´s en landgoederen van de vroegere textielbaronnen.

Verwonder je over de grote invloed van de textielfamilies. Zij zorgden voor werk en woningen. Arbeiders konden zich ontwikkelen en ontspannen door middel van sport, muziek en toneel. De omgeving van Oldenzaal en De Lutte kreeg mede dankzij deze families een betoverd parklandschap. Deelname is op eigen risico.

De kosten bedragen € 17,95 per persoon incl. begeleiding van een gids, koffie met een broodje op locatie, kleine versnaperingen voor onderweg en het boekje met algemene informatie omtrent de fietstocht.

Maximaal aantal deelnemers: 6 personen per gids. Graag minimaal 1 dag van tevoren aanmelden bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 in Oldenzaal, telefonisch via 0541-514023 of via de Vol = Vol

Andere dagen op aanvraag mogelijk

Wanneer

  • 21 mei - 23 jul 2021
    • elke vrijdag | - uur

Prijzen

  • € 14,95 Entreeprijs

Locatie

Centrum Oldenzaal

Adres
Groote Markt, 7571 EC Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter