Elephant Parade Oldenzaal

In Oldenzaal staan dit jaar 6 gekleurde olifanten. Er wordt een speciale Elephant wandelroute langs alle olifanten die in Oldenzaal staan uitgebracht.

In totaal staan in heel Noordoost Twente 65 olifanten op vele bijzondere plekken. Zo staan er niet alleen olifanten in Oldenzaal, maar ook in Ootmarsum en Lattrop en in de gemeente Losser, Denekamp en Tubbergen.

Het hele gebied van Elephant Parade strekt zich uit van Langeveen in het noordelijkste puntje van Noordoost Twente tot Losser in het zuiden. Alle 65 olifanten zijn met elkaar verbonden en staan ingetekend op een handige overzichtskaart. Tevens staat hierop de totale hoofdroute getekend van 165 km. En omdat 165 km. nogal lang is zijn er tevens 4 aparte fietslussen gemaakt waarbij je telkens een ander gebied aandoet waarbij je een aantal olifanten kunt bekijken. De overzichtskaart en het bijbehorende fietsrouteboekje zijn vanaf 20 september gratis verkrijgbaar bij de VVV's en Tourist Info's.

Tijdens de verschillende fietstochten kom je in het centrum van Ootmarsum, Denekamp of Oldenzaal aan. Hier staan meerdere olifanten bij elkaar. Om deze goed te kunnen bekijken is een speciaal wandelboekje uitgegeven. Ook dit wandelboekje is vanaf 20 september gratis verkrijgbaar.

Het doel van de Elephant Parade

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italiƫ, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Braziliƫ.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Centrum Oldenzaal

Adres
Groote Markt, 7571 EC Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter