Daar moet je heen

In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af bij Rosa.

In _Daar moet je heen _neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Over Rosa da Silva: > Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. > In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is. > Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen.

Credits

Tekst: Rosa da Silva | Muzikant:Remko Wind | Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind | Regie:Titus Tiel Groenestege

Of bekijk de website www.stadstheaterdebond.nl/theater/daar-moet-je-heen-rosa-da-silva/11-02-2022-20-15

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 18,50 Entreeprijs

prijs is vanaf

Locatie

Stadstheater de Bond

Adres
Molenstraat 25, 7573BJ Oldenzaal
Telefoon
0541536300
E-mail
Website
www.stadstheaterdebond.nl

Tip je vrienden

facebook twitter