Groenmarkt

Eerste groenmarkt op het Plechelmusplein in Oldenzaal vind plaats op zaterdag 4 september van 10:00 tot 16:00 uur.

De Gemeente Olenzaal organiseert samen met partners de allereerste Groenmarkt van Oldenzaal. Op het Plechelmusplein vinden inwoners stands met allerlei informatie over een groenere leefomgeving.

Een groenere leefomgeving heeft veel voordelen, zoals een schonere lucht; meer verkoeling op hete dagen en veel meer planten, bloemen en insecten. Het doel van de groenmarkt: inwoners van informeren en inspireren! Samen werken aan een groen en gezond Oldenzaal!

Programma
Tal van groene organisaties uit de stad, onder meer IVN Oldenzaal-Losser, de Höfte, Groei & Bloei, het waterschap, Duurzaam Thuis Twente en de gemeente zelf, komen tijdens de groenmarkt hun verhaal vertellen. Welke planten zijn handig om te onderhouden? Hoe kun je makkelijk het regenwater gebruiken om planten water te geven? Hoe krijg je meer vogels en vlinders in uw tuin? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden op de groenmarkt. Kinderen kunnen op de watertafel een stad van blokken bouwen en met een gieter ontdekken hoeveel wateroverlast een flinke bui kan veroorzaken. Kortom: de groenmarkt is er voor jong en oud!

Tegels eruit, groen erin
Bezoekers van de groenmarkt gaan niet met lege handen naar huis, naast veel praktische tips om zelf aan de slag te gaan kunnen inwoners te plekke een tegel (of een stukje terras) uit hun (voor)tuin omruilen voor een plant, kortom: tegels eruit en groen erin! Ook maken inwoners kans op een gratis regenton door het invullen van een prijsvraag.

Meer informatie
Voor meer informatie Klik hier

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

St. Plechelmusplein

Adres
St.Plechelmusplein, Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter