Twentse speurtocht

Ben je ook dol op een speurtocht en heb je de leuke olifanten in Oldenzaal nog niet gezien? De tocht is gebaseerd op een Twents Olifantensprookje. ‘Op een mooie herfstdag lig Deerntjes op heur rug in ’t lange grös.’

Iedere dag in de herfstvakantie is er iets leuks te doen, voor jong en oud! Loop binnen bij de Tourist info Oldenzaal en doe mee aan de Twentse stadswandeling, de speurtocht of volg de Lekkernijenroute.

De speurtocht is gratis af te halen bij de Tourist info/Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 in Oldenzaal.

Doe je ook mee aan de speurtocht langs de kleurrijke olifanten? Ken jij de betekenis van deze moeilijke Twentse woorden? De tocht is gebaseerd op een Twents Olifantensprookje. ‘Op een mooie herfstdag lig Deerntjes op heur rug in ’t lange grös.’ Natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een leuk klein prijsje wanneer je het opdrachtenformulier inlevert. Heb je alle antwoorden goed? Dan kun je de hoofdprijs, een Twents streekproducentenpakket, winnen.

Misschien hadden jullie ze al gezien? De olifanten die op diverse plekken staan. Met mooie gekleurde slurf en poten. Misschien heb je sporen van de olifantenpoten ook al gevolgd?

Op 10 plekken in de stad Oldenzaal hangen posters waarop een vraag staat over een Twents olifantje die door de lucht aan het vliegen is. Net als Dombo, het vliegende olifantje. Deerntjen, een meisje, ligt met de rug in het gras en droomt lekker weg in het Twents maar kent niet alle Twentse woorden. Help jij mee om de Nederlandse woorden te vinden?

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter