Arrangementen

Ga met onze torengids mee naar boven in de St. Plechelmusbasiliek en geniet van een prachtig uitzicht.

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een Tourist info gids. Je brengt een bezoek aan de klokkenkamer en wordt op het Lood'n Bönneke beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal.

Tijdens de beklimming word je uitgebreid geïnformeerd over de 800 jaar oude toren. Daarnaast krijg je informatie over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de speeltrommel, de Maria klok uit 1493, enz. Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur (uitzonderingen daargelaten). Aanmelden kan tot een uur van tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Kinderen onder de 8 jaar hebben helaas geen toegang tot de toren.

Voordeel met je biebpas. Maximaal twee personen per biebpas. Volwassenen in bezit van hun biebpas betalen € 3,00. Kinderen (tot 14 jaar) met een biebpas betalen € 2,50. Deze prijzen zijn exclusief een kop koffie/thee en het boekje "Het geheim van het plein" Deze kan wel voor € 2,50. verkregen worden bij de Tourist info Oldenzaal. De beklimming is van woensdag t/m zaterdag om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een uur tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Op 24, 25, 26 en 31 december zijn er geen vaste torenbeklimmingen i.v.m. feestdagen. Ook tijdens officiële feestdagen zullen er geen beklimmingen plaatsvinden.

Tip je vrienden

facebook twitter