Oldenzaal is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten in Noordoost-Twente. Je kunt er overdag lekker op uit en heerlijk bijkomen op één van de vele terrassen in het gezellige centrum.
Waar fiets jij naartoe?
Fietser

Vanuit Oldenzaal zijn in alle windrichtingen mooie fietstochten te maken. Met de fietsknooppunten van het Fietsnetwerk Twente kun je zelf mooie routes maken, maar Tourist Info Oldenzaal heeft ook zelf een aantal mooie fietsroutes gemaakt. Met deze fietsroutes fiets je door prachtige Twentse natuurgebieden als Boerskotten, het Lutterzand en Landgoed Egheria en langs pittoreske plaatsen als De Lutte, Ootmarsum en Het Stift. Ook een fietstocht naar Gildehaus en Bad Bentheim in Duitsland behoort tot de mogelijkheden. Of je nu maar één dag wilt fietsen of een hele week, in Oldenzaal zit je goed!

Fietsnetwerkkaarten van Twente

Van het Fietsnetwerk Twente zijn twee kaarten uitgebracht, één met de fietsknooppunten van Noord-Twente en één met de fietsknooppunten van Zuid-Twente. Oldenzaal staat op allebei de kaarten.

Bestel de kaarten

Maak je eigen fietsroute

Van het fietsnetwerk in de omgeving van Oldenzaal is een digitale kaart gemaakt. Hiermee kun je eenvoudig zelf een eigen route samenstellen van knooppunt naar knooppunt. Bekijk dus snel de routeplanner!

Bekijk de routeplanner

Ett'n haal'n op de pedaal'n
Fiets

Culinaire fietstochten

"Ett'n haal'n op de Pedaal'n" is Twents en de letterlijke vertaling in het Nederlands is "eten halen met de fiets". Je fietst door het prachtige landschap van Noordoost-Twente en onderweg stap je op verschillende locaties af voor een heerlijk gerechtje.