Regio Twente ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel, de 14 Twentse gemeenten, MTB-verenigingen en grondeigenaren/beheerders een aaneengesloten mountainbike routenetwerk in Twente.

Het Mountainbikenetwerk Twente heeft dankzij 20 verschillende routes een totale lengte van ruim 700 kilometer. Deze MTB-routes door het fraaie Twentse coulissenlandschap zijn rijk aan bossen, glooiende heuvels en eeuwenoude houtwallen. Iedere route heeft meerdere uitdagende singletracks van een paar honderd meter tot soms enkele kilometers lang voor alle niveau’s. Op diverse plekken zijn ook technical trail features aangelegd; kunstmatige hindernissen voor de technisch meer begaafde mountainbikers.

Wil je in Oldenzaal mountainbiken? Op Recreatiepark Het Hulsbeek zijn diverse mountainbikepaden uitgezet. Voor wie liever een langere mountainbiketocht maakt, is er ook een rondje te maken rondom Oldenzaal. Daarbij worden onder meer de Tankenberg en de Paaschberg aangedaan, dus het parcours is uitdagend.

Wil je een route uitzoeken? Dan kun je daarvoor terecht bij de routemaker.

Plan een route