In de zomervakantie trekken we er allemaal massaal op uit. Zonnen aan de Costa del Sol, bergbeklimmen in de Alpen, genieten van een heerlijk stuk Italiaanse pizza of struinen door de toeristische Franse dorpjes. Zomervakantie!
Deze zomer hoef jij niet uren in de auto om dit heerlijke vakantiegevoel te krijgen, wij halen dat vakantiegevoel naar Oldenzaal met de onderstaande activiteiten.

Livemuziek op de Groote Markt
Woensdagavond van 17:00 tot 21:00 uur
Iedere woensdagavond hebben we live muziek op de Groote Markt. Van 17:00 tot 21:00 uur kun je genieten van allerlei soorten muziek terwijl je op het terras geniet van je diner of drankje.

Vossenjacht
Woensdag 28 juli en vrijdag 13 augustus
Er zijn 'vossen' verstopt in het centrum van Oldenzaal. Ga jij mee op zoek naar de vossen en verzamel je alle letters? Maak van alle verzamelde letters een woord en ontvang een leuk prijsje.
Bekijk hier meer informatie over de Vossenjacht

Frituurloop
Vrijdag 30 juli en zaterdag 21 augustus
Oldenzaal Promotie organiseert een frituurloop. Deze route is 5 kilometer lang en onderweg krijg je bij verschillende cafetaria's tegen inlevering van een consumptiebon een kleine versnapering.
Bekijk hier meer informatie over de Frituurloop

Karikatuurtekenaar
Zaterdag 31 juli
Wil jij een leuke karikatuurtekening van jezelf? Kom dan op zaterdag 31 juli naar het centrum van Oldenzaal! Tekenaar Thijs Wessels zit hier van 14:00 tot 16:00 uur om een mooie tekening van jou te maken! Bekijk hier meer informatie en koop je kaartje

RouTextiel
Iedere woensdag en vrijdag
Ga met onze gids mee voor een RouTextiel wandeling of fietstocht en leer alles over de textielgeschiedenis van Oldenzaal.
Bekijk hier meer informatie over de RouTextiel

Piepenrek in het centrum
17 juli, 31 juli, 7 augustus en 21 augustus
Sjalalie sjalala, heerlijk shoppen op de vrolijke deuntjes van 't Piepenrek? In Oldenzaal kan het! Kom op 17 juli, 31 juli, 7 augustus of 21 augustus naar het centrum en show je mooiste dansmoves!

Dagelijkse activiteiten vanuit Oldenzaal Promotie

Tropische speurtocht
Vanaf donderdag 15 juli
Vind alle tropische opdrachten / vragen in de etalages van de winkels. Vul het antwoordformulier online in en maak kans op toffe prijzen zoals een cadeaubon + strandbal van Broekhuis, een paar teenslippers van Schuurman Schoenen of een cadeaubon van Pauw Lifestyle! Vul je antwoorden in via deze link

Picknick
Wat is er nu relaxter dan op een kleedje genieten van een heerlijke picknickbox? Neem je kleedje mee (of haal 'm bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35), neem plaats op een mooie plek en geniet van je picknick.
Picknickbox om af te halen? Svens heeft een heerlijke box voor je samengesteld.
Bestel 'm hier minstens 1 dag van tevoren.

Stadswandeling
Iedere woensdag tot en met zaterdag
'Als u hier links kijkt, ziet u rechts niets.' Wees toerist in je eigen stad en ga mee met onze stadsgids tijdens de stadswandeling. Kom je uit Oldenzaal? Zeker weten dat onze gids je nieuwe feitjes van Oldenzaal kan leren.
Meer informatie vind je via deze link.

Torenbeklimming
Iedere woensdag tot en met zaterdag
Parijs een mooi uitzicht na de klim op de Eiffeltoren? Wat dacht je van onze eigen St. Plechelmus?! Niet zo hoog als de Eiffeltoren, maar het uitzicht minstens net zo mooi. ;-)
Meer informatie vind je via deze link.

Tour de France fietstocht
Tour de Oldenzaal. Deze route van ca. 40 kilometer brengt je langs alle mooie plekjes rondom Oldenzaal. Geen racefiets zoals de échte Tour de France? Met een volle accu op de fiets kun je extra genieten van het uitzicht!
Bestel je fietsroute hier online of haal 'm aan de Grootestraat 35.

Bingo
Doe je ook altijd mee met de bingo op de camping? Haal dan ook eens een van de bingokaarten van Oldenzaal Promotie op aan de Grootestraat 35. Met deze bingo ga je op zoek naar 16 elementen in het centrum, het Hulsbeek of het Kalheupinkpark.

Spelletjesroute in het centrum
Op verschillende plekken in het centrum zijn spelletjes gespoten op de grond. Haal een route op bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 en daag je familie of vrienden uit voor een spelletjesmiddag!
Bekijk hier meer informatie over de spelletjesroute

Foto ansichtkaart
Binnenkort te zien, blijf op de hoogte via onze social media kanalen
In het centrum van Oldenzaal en op het Hulsbeek staan levensgrote ansichtkaarten. Ga op de foto met deze ansichtkaart, plaats deze op social media met de hashtag #groetenuitoldenzaal en maak kans opeen Oldenzaalse cadeaubon t.w.v. € 50,-!

Activiteiten van ondernemers in Oldenzaal

Quiz Höfte
Kinderboerderij de Höfte heeft iedere week een nieuwe quiz. Beantwoord alle vragen tijdens de wandeling langs de dieren en maak kans op leuke prijsjes. Speel daarna nog in de leuke natuurspeeltuin en je hebt gegarandeerd een leuke ochtend!
Bekijk hier meer informatie.

Nightsup Hulsbeek
Iedere maandag en woensdag in augustus
Wie krijgt er nu geen vakantiegevoel van een zonsondergang op het water? Meld je aan voor de Night Sup op het Hulsbeek!
Meer informatie vind je via deze link.

Zomerbieb
Bibliotheek Oldenzaal start op 9 augustus met de ZomerBieb! Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend worden er allerlei leuke activiteiten in de Bibliotheek georganiseerd voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.
Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek.

Escaperoom Palthehuis
Kom jij uit de escaperoom en bepaal je de toekomst van de wereld? Ga terug in de tijd, ontrafel alle mysteries en kraak je hersens in de excaperoom van het Palthe Huis. Tijdens de vakantie is de escaperoom ook door de weeks te boeken.
Meer informatie vind je op de website van het Palthe Huis.

Avatarz
Ben jij van de actieve zomer? Breng dan een bezoekje aan Avatarz! In dit grootste klimpark van Nederland beleef je een geweldig avontuur.
Via deze link vind je meer informatie.

Voedertijd in de Bierentuin
Café Bierlokaal de Engel heeft ieder weekend van vrijdag t/m zondag de stadstuin omgetoverd tot Bierentuin. Een extra terras, ruim opgezet, achter het café in samenwerking met De Speciaalbiertruck.
Om 17:00 uur is het voedertijd: Gratis rondje bitterballen voor iedereen in de bierentuin.
Via deze link vind je meer informatie.

Zomerterras Taste the Summer
Vrijdag, zaterdag en zondag
Lekker eten, drinken en ontspannen. Dat kan op het zomerterras bij Rouwhorst. Geniet van de verschillende thema's zoals de Pincho Party, Ribs & Rolls, Viva España & Fiesta Mexicana.
Meer informatie vind je op de website van Tast The Summer.

Summer in the Zittie
11 tot en met 14 augustus
Vier dagen lang feest op de Ganzenmarkt in Oldenzaal! Iedere avond is er een ander thema; voor ieder wat wils.
Haal je kaarten via deze link.

Fietsvierdaagse Zuid-Berghuizen
Woensdag 18 augustus tot en met zaterdag 21 augustus
Giro D'Italia in het klein: fiets mee met de Fietsvierdaagse Zuid-Berghuizen. De tochten gaan door het mooie Twentse landschap. De afstanden zijn 25, 45 en 65 kilometer.
Meer informatie vind je via deze link.

Buitenspeelclub OCP
In de vakantie is de buitenspeelclub van Outdoor Challenge Park elke dag van maandag tot en met vrijdag voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Elke week met een ander thema zoals vuur maken, fakkels maken, boogschieten, kanovaren, vlotbouwen, en ga zo maar door.
Meer informatie vind je op de website van Outdoor Challenge Park.

OKids Zomerweken
Iedere maandag en vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur
Beleef een middeleeuws avontuur met OKids in de vorm van sport, spel en knutselen. De zomerweken worden afgesloten met een tripje naar Avonturenpark Hellendoorn.
Meer informatie en opgave via de website van OKids.

Dagje Hulsbeek
Zon, zee, strand, Hulsbeek! Ga een lekker dagje zwemmen en sluit af met een lekkere barbecue op een van de barbecue plekken.

Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Tip je vrienden

facebook twitter