Honden losloopgebied

Dit losloopgebied is de ideale plek voor iedere hondenbezitter. Het gebied dat is gerasterd bestaat uit een grote weide met daarbij een pad door het bos.

Dit gebied is ideaal voor jonge honden die het onder appel houden nog moeten leren. Tevens kan uw trouwe viervoeter hier ongestoord achter een bal aanrennen om de conditie op peil te houden. Het spelen en ravotten van jouw hond is op eigen risico. Uit ervaring is gebleken dat geleden schade bij verwondingen niet wordt gedekt door de reguliere W.A. verzekering. Wil je dit risico beperken dan dien je hiervoor een aparte hondenverzekering af te sluiten.

Niet toegestaan: Uit hygiënisch oogpunt kunnen we niet toestaan dat jouw hond zich in de maanden april t/m oktober op de zandstranden, de zonneweiden, de wandelpaden of in het zwemwater van Het Hulsbeek bevindt. Kortom het 'binnenterrein' is dan niet toegestaan voor honden.

Op de overige terreinen ('buitengebied') zijn honden alleen aangelijnd en in gezelschap van hun baas toegestaan.

Honden losloop etiquette: Niet iedereen vindt honden leuk en niet alle honden kunnen het even goed met andere honden vinden. Daarom is het tijdens het uitlaten en wandelen zaak rekening te houden met zowel niet-honden- bezitters als mede-hondenbezitters. Voed je hond goed op en volg enkele gehoorzaamheidscursussen. Op die manier voorkom je dat hij tegen iedereen opspringt die hij onderweg tegenkomt, mensen aflebbert, eten steelt van picknickers en joggers en fietsers achterna rent. In veel bossen en natuurgebieden waar honden los mogen lopen, moeten ze wel onder appèl staan. Een goed opgevoede en getrainde hond komt netjes terug als zijn baas hem roept. Als u een aangelijnde hond tegenkomt, is het netjes om uw eigen hond bij je te roepen en ook even aan te lijnen. Na het passeren kun je hem weer loslaten. Voorkom dan dat hij naar de aangelijnde hond toe gaat. Sommige honden zitten namelijk aan de lijn omdat ze uitvallen naar andere honden. Ook eigenaren die met een aangelijnde loopse teef wandelen, stellen het niet op prijs als hun hond wordt besnuffeld door een opdringerige reu die los loopt. Ruim hondenpoep niet alleen in gebieden op waar een opruimplicht geldt, maar ook in gebieden waar veel mensen lopen en/of kinderen spelen. Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af die ook voor jouw hond geldt.

Het honden losloopgebied is het beste te bereiken vanaf Parkeerplaats 2.

contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidenparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter