Van 11 juni t/m 11 juli 2021 vinden de Hollandse Weken plaats in het centrum van Oldenzaal.

Deze vier weken tijdens het Europees Kampioenschap voetbal staan in het teken van Holland. Het centrum zal tijdens deze weken oranje kleuren en er vinden leuke typisch Hollandse activiteiten plaats in het centrum van Oldenzaal. Bekijk de activiteiten hieronder:

Oranjespeurtocht
Iedere dag
In het centrum van Oldenzaal hangen oranje shirtjes in de etalage van de winkels. Op deze shirtjes staan letters. Verzamel alle letters en maak hier een zin van. Vul je zin in via deze link en maak kans op mooie prijzen!

Bekijk hier meer informatie over de Oranjespeurtocht

Vossenjacht
Vrijdagavond 18 juni en dinsdagmiddag 29 juni
Doe mee met de Vossenjacht in het centrum van Oldenzaal. Ga op zoek naar alle vossen en tel alle cijfers bij elkaar op. Lever het juiste cijfer in en maak kans op mooie prijzen!

Bekijk hier meer informatie over de Vossenjacht

Oranjeroute
Vrijdag 25 juni en vrijdag 9 juli
Tijdens de Oranjeroute kun je de Oranjeroute lopen. Deze route brengt je langs verschillende ondernemers in Oldenzaal en ontvang je korting op de oranje producten!

Bekijk hier meer informatie over de Oranjeroute

Frituurloop
Zaterdag 19 juni en donderdag 1 juli
Ga mee op pad langs de verschillende cafetaria's in Oldenzaal. Bij iedere locatie ontvang je een lekkernij met korting!

Bekijk hier meer informatie over de Frituurloop

Oranje supportersbox
Voetbal kijken onder genot van een lekker drankje en hapje? De Oldenzaalse ondernemers hebben speciaal boxen voor je samengesteld om tijdens de EK-wedstrijd van Nederland te nuttigen.

Bekijk hier een overzicht van alle supportersboxen

Hollandse spelletjes route
Iedere dag
Op verschillende plekken in het centrum zijn Hollandse spelletjes geplaatst. Haal een route op bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 en daag je familie of vrienden uit voor een spelletjesmiddag!

Bekijk hier alle Hollandse spelletjes

Oranje Picknick
Iedere dag tijdens openingstijden winkels
Er liggen picknickkleedjes op het St. Plechelmusplein voor de Oranjepicknick (bij harde wind zijn de kleedjes op te halen bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35). Neem een tas of mand mee met je lunch of lekkere hapjes en neem plaats op een van de oranje picknickkleedjes op het St. Plechelmusplein.

Oranje stadswandeling
Iedere woensdag t/m zaterdag om 13:00 uur
Wil jij alles weten van het centrum van Oldenzaal en wil je de leukste weetjes over de geschiedenis weten? Ga mee op oranje stadswandeling! Aan het einde van je wandeling krijg je een heerlijke oranjebitter.

Bekijk hier meer informatie over de Oranje stadswandeling

Oranje torenbeklimming
Iedere woensdag t/m zaterdag om 14:00 uur
Ga met de onze torengids mee de toren in van de St. Plechelmusbasiliek en ontvang op het lood'n bönneke een oranjebitter én een gele kaart van Oldenzaalse scheidsrechter Björn Kuipers.

Bekijk hier meer informatie over de Oranje torenbeklimming

RouTextiel Wandeling o.l.v. een gids
Iedere woensdag om 10:30 uur
Ga met onze gids mee voor een RouTextiel tocht in en rond Oldenzaal en leer alles over de textielgeschiedenis van Oldenzaal.
De wandeltocht bedraagt € 4,95 per persoon inclusief koffie of thee.

Bekijk hier meer informatie over de RouTextiel Wandeltocht

RouTextiel Fietstocht o.l.v. een gids
Iedere vrijdag om 10:30 uur
Fiets mee met de RouTextiel fietstocht. Op deze route van 30 kilometer leer je alles over de textielgeschiedenis van Oldenzaal en de Lutte.
Alleen tijdens de Hollandse Weken fiets je deze route voor € 14,95 per persoon in plaats van € 17,95.

Bekijk hier meer informatie over RouTextiel Fietstocht

Gevelspeurtocht
Iedere dag
Ga op zoek naar alle gevels van onze gevelspeurtocht! Tijdens de Hollandse Weken kun je deze speurtocht voor €1,95 aanschaffen bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 of via deze link.

Bingo
Iedere dag
Welk spel is er nu Hollandser dan een potje bingo?! Haal je bingokaart op bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 en ga op zoek naar alle plekken in het centrum, het Hulsbeek of het Kalheupinkpark.

Origineelste oranjeselfie
Iedere dag
Kom in je mooiste en origineelste oranje outfit, maak een foto/selfie bij een van de Oldenzaalse Highlights, deel deze op social media met #hollandsewekeninoldenzaal en maak kans op een Oldenzaalse cadeaubon t.w.v. €50,-!

Meld je hier direct aan voor de activiteiten

Tip je vrienden

facebook twitter