navigatie overslaan

Museum Het Palthe Huis

Het museum bestaat uit twee delen. In het historisch woonhuis ontdekken bezoekers hoe een familie van stand (de familie Palthe) in de achttiende eeuw woonde, en in de stadspresentatie van het museum maken bezoekers kennis met het ontstaan en de ontwikkeling van Oldenzaal.

De familie Palthe vervulde door de eeuwen heen belangrijke functies in Oldenzaal zoals rechter, dominee en burgemeester. Drie generaties Palthe hebben in het Palthe Huis gewoond, totdat in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, Gulia Palthe, overleed en het huis een museum werd.

omschrijving
omschrijving

Ontdek het Palthe Huis

Bij een bezoek aan het Palthe Huis is het alsof je in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaar je hoe men in de 18e-eeuw woonde. De geschiedenis is haast voelbaar in het huis.

Oorspronkelijke staat

Bijzonder is dat nergens in Twente een huis in zo'n oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. Het Palthe Huis is dus een uniek museum! Ook de stadspresentatie over het ontstaan van de stad Oldenzaal en de beroemde stoel van HuttenKloas zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Zo krijg je aan de hand van diverse schilderijen en kaarten een duidelijke indruk van de bouw van de St. Plechelmusbasiliek en de ontwikkeling van de vestingwerken rondom de stad.

Groepen en arrangementen

Bezoek je het museum met een groep? Op afspraak worden er groepsrondleidingen door het museum gegeven, zowel overdag als buiten de reguliere openingstijden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor bijzondere arrangementen zoals het spelen van een Escaperoom of trouwfotografie. Klik hier voor meer informatie.

Categorieën