navigatie overslaan

Fietstochten vanuit Oldenzaal

Noordoost-Twente is bij uitstek dé regio om fantastische fietstochten te maken. Welke fietsroute je vanuit Oldenzaal ook kiest, ze zijn allemaal even bijzonder. Fietsen door bossen, over landweggetjes, langs weilanden en historische boerderijen; aan afwisseling geen gebrek. Laat je leiden door prachtige Twentse natuurgebieden zoals Boerskotten, het Lutterzand of Landgoed Egheria en maak een tussenstop in de pittoreske dorpjes Ootmarsum of De Lutte. Terwijl je de vogels hoort fluiten en de geur ruikt van vers gemaaid gras, beleef je de Twentse natuur puur sang.

De mooiste fietsroutes? Je vind ze hieronder.

Fietsen in en rondom Oldenzaal is adembenemend. Of je nu een korte route fietst over het Hulsbeek óf richting een van de omliggende dorpjes. Je zult je verbazen over het Twentse coulisselandschap. En, met de fietsknooppunten kom je afwisselend over smalle bospaadjes, verharde wegen maar ook langs de meest bijzondere plekjes.

Fietsknooppunten en fietsroute inspiratie

Op je e-bike of stadsfiets? Elke pedaalslag brengt je dieper in het hart van het verrassende mooie Twente. Fiets van knooppunt naar knooppunt en bepaal zelf je route met de digitale fietsnetwerk kaart. Zoek je inspiratie voor een fantastische fietsroute? Kom dan langs bij de Tourist Info Oldenzaal of bestel de fietsroute van jouw keuze via de webshop.

Twentse gastvrijheid

Natuurlijk mag een tussenstop niet ontbreken tijdens jouw fietstocht door het mooie landschap van Noordoost-Twente. Bij de vele rustpunten, picknickplaatsen of gezellige terrasjes proef je de typisch Twentse gastvrijheid. Hier word je met een glimlach ontvangen. Hier geniet je van een versgemalen koffie of een ambachtelijk bereid ijsje. Achter iedere bocht schuilt weer een andere verrassing. Dat is het allerleukste van een fietsvakantie in Twente!