navigatie overslaan

Parkeren in Oldenzaal

In het centrum van Oldenzaal moet je op veel plekken betalen voor het parkeren. In een aantal gebieden betaal je bij de parkeerautomaat of via belparkeren (via een parkeerapp). Ook zijn er gebieden waar je de auto alleen mag parkeren als je in het bezit bent van een parkeervergunning. Deze gebieden zijn aangegeven door middel van borden.

Bekijk hier waar je in Oldenzaal kunt parkeren.

Parkeerautomaten
In Oldenzaal is kenteken-parkeren ingevoerd. Een nieuwe en handige manier om de auto te parkeren. Het grote verschil is dat er geen parkeerkaartje meer uit de parkeerautomaat komt. Het kenteken van de auto wordt ingetoetst. Betaling kan contant of met de pin. Het systeem registreert de betaling op een centrale plek. Je hoeft dus na betaling niet meer terug te lopen naar de auto om er een parkeerkaartje in te leggen.

Hoe werkt het?
Wanneer je geparkeerd hebt, ga je naar de parkeerautomaat. Zorg dat je het kenteken weet. Sla het ergens op of maak er een foto van op uw mobiele telefoon.

  • Stap 1 Druk op de ‘start’ toets als het scherm zwart is. Voer het kenteken in en druk op het groene vinkje.
  • Stap 2 Kies een betaalwijze, pin (druk op de + toets) of muntbetaling (werp munten in).
  • Stap 3 Kies de parkeertijd door muntgeld in te werpen of door het saldo op te plussen en bevestig met het groene vinkje en reken af. Met een pinpas kun je contactloos betalen door de pas voor de betaal terminal te houden. Betaal je niet contactloos, steek de kaart in de kaartlezer en volg de instructies.
  • Stap 4 Geef aan of je een kwitantie wilt.

Let op: je ontvangt dus geen parkeerkaartje, je hoeft niet meer terug naar de auto. Wil je meer informatie? Onderaan deze pagina vind je een video waarin je ziet hoe de parkeerautomaten werken. In een instructie over de parkeerautomaten kunt je alle stappen nog eens bekijken.↵

Parkeertarieven
Er is sinds 2021 één zone voor betaald parkeren in de binnenstad. De tarieven zijn:
1e uur € 1,30
2e uur € 1,30
3e uur € 0,90
4e uur € 0,90
De rest van de dag is gratis. Maximum dagtarief is € 4,40

Betalen/belparkeren
Je kunt contant betalen, met pinpas of contactloos. Daarnaast kunt je ook via belparkeren betalen.

Periode betaald parkeren
Het betaald parkeren geldt op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en ook op vrijdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur. Op feestdagen is parkeren in Oldenzaal gratis. De feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, tweede paasdag, tweede pinksterdag, 5 mei, Hemelvaartsdag en eerste en tweede kerstdag.

Parkeergarage De Driehoek
Parkeergarage De Driehoek is particulier eigendom. De parkeertarieven worden dus niet door de gemeente vastgesteld. Lees meer informatie over parkeren in de De Driehoek.

Shop & Go parkeerplaatsen
Even iets ophalen in een winkel? Oldenzaal heeft Shop & Go parkeerplaatsen die bestemd zijn voor een kort bezoek. Wie even snel met de auto naar de binnenstad wil kan op vijf verschillende locaties in de stad een halfuur gratis parkeren. Per locatie zijn er twee Shop & Go parkeerplaatsen gecreëerd. Deze zijn te vinden op de volgende plekken:

  • Ganzenmarkt
  • hoek Steenstraat-Westwal
  • hoek Deurningerstraat-Vestingstraat
  • hoek Vestingstraat-Nagelstraat
  • hoek Oostwal-Bisschopstraat

Lees hier meer over de speciale parkeerplekken en hoe je ze kunt herkennen.