O.C.V. De Thijdarren

De Thijdarren is een gezellige carnavalsvereniging voor jong en oud! Elk jaar worden wij vertegenwoordigd door onze Opperdar en Sik. Onze feesten vinden plaats in onze residentie Café 't Hoekje. Kom ook eens langs!

In 1975 is onze carnavalsvereniging De Thijdarren opgericht. Een groep mensen vond dat in de Oldenzaalse wijk De Thij ook actief carnaval gevierd moest gaan worden. Zo gezegd, zo gedaan. Na de oprichtingsvergadering werd de eerste, toen nog, Groothertog gepresenteerd. In 1977 veranderde deze naam in Opperdar. De Opperdar vertegenwoordigd ons ieder jaar samen met zijn Sik.

Maar wat is een carnavalsvereniging zonder thuisresidentie? In het verleden was dit Het Noaberhoes op de Thij, de afgelopen jaren Café Jambor en sinds seizoen 2021/2022 Café Het Hoekje! Elk jaar vieren we allerlei leuke feesten, zoals de opkomst van de nieuwe Opperdar en onze Hollandse Avond.

Bij De Thijdarren staat gezelligheid altijd voorop en we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Deze sfeer dragen we dan ook uit tijdens onze feesten. En dan is het natuurlijk extra leuk om te zien dat onze feesten niet alleen worden bezocht door carnavalsvierders uit Oldenzaal, maar ook door verenigingen en carnavalsvierders van ver buiten Oldenzaal!

Een van onze hoogtepunen is ons Gala Matinee dat elk jaar plaatsvindt bij discotheek Fellini in Enschede. Hier genieten we van allerlei mooie live-optredens. In het verleden hebben hier artiesten opgetreden zoals LUV, André Hazes Jr., Snollebollekes, Stef Ekkel, Mart Hoogkamer, Lee Towers en Corry Konings. Ons Gala Matinee is dan ook bekend bij veel carnavalsvierders in en rondom de Boeskoolstad.

Elk jaar komen er weer nieuwe leden bij. Samen met deze leden bouwen we jaarlijks een praalwagen die tijdens De Grote Twentse Carnavalsoptocht zichtbaar is. Onze praalwagen wordt altijd gebouwd in een thema, het liefst eentje die nog niet eerder in Oldenzaal is gedaan. Dit is een ontzettend leuke uitdaging en hier wordt dan ook met een grote groep mensen aan gewerkt.

Mocht je het leuk vinden om een keer langs te komen op één van onze feesten? Houd dan vooral onze website in de gaten: www.dethijdarren.nl. Daar kondigen we de feesten (en andere evenementen) aan.

Op naar nog heel veel mooie carnavalsjaren in de Boeskoolstad!

Of bekijk de website www.dethijdarren.nl/

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter