Tips

De 5 leukste picknickplekken in Oldenzaal

Geschreven door

Isa

Leestijd 2 minuten 1532 x bekeken

Het kan nog net! Ook in de oktobermaand is het heerlijk om naar buiten te gaan. De herfstkleuren zijn prachtig! Wat is er dan nog leuker dan picknicken in de Oldenzaalse natuur? Stap snel op de fiets of trek je wandelschoenen aan en geniet van een picknick.

Kalheupinkpark

Het Kalheupinkpark is een openbaar wandelpark met fraaie oude bomen, kunstwerken, een (bron)weide en twee bronvijvers in de vorm van een appel en een peer. Je kunt hier heerlijk genieten van de natuur en al het moois om je heen. Loop een rondje door het park en neem plaats op ‘Ucundi acti labores’ (draperiebank). Een heerlijk bankje om even te gaan zitten. Of neem een dekentje mee, neem plaats in het gras en geniet van het uitzicht over de vijvers van het Kalheupinkpark.

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een van de bekendste parken van Oldenzaal. In het park is er voor iedereen wat te beleven. Maak een lange wandel- of fietstocht, bezoek een van de speeltuinen of neem een duik in het water. Gegarandeerd een geslaagde middag. Kies een van de vele picknickbankjes of strijk neer in het gras. Een geweldig plek om even lekker uit te waaien en te genieten van een picknick in de zon.

Via parkeerplaats 1 en 2 kom je op een mooi grasveld waar genoeg plek is voor je picknickkleedje. Is picknicken niet echt jouw ding? Het Hulsbeek heeft aangelegde betonplaten waar je kunt barbecueën.

Stakenpark Berghuizen

Stakenpark is een prachtig park in de wijk Berghuizen met veel mogelijkheden. Een grote speeltuin voor kleine én grote kinderen, prachtige natuur en een uniek vlinderhof. Het hele beekdal is ingezaaid met een bloemenmengsel met bij- en vlindervriendelijke weidebloemen. Een prachtige plek om samen te gaan picknicken. Neem plaats en geniet van alle gezelligheid om je heen.

Stadspark Roosboer

In de wijk Graven Esch vind je Stadspark Roosboer. Dit park zit naast kinderboerderij Hofte. Ideaal voor een middagje met kinderen. Loop een rondje langs de geiten, spreid je picknickkleed op het gras in het park en geniet van een gezellige picknick met je kinderen.

Centrum Oldenzaal

Ook in het centrum van Oldenzaal vind je mooie picknickplekjes. Loop eens onze stadswandeling, haal je borrelbox/picknickmand bij je favoriete ondernemer en neem bijvoorbeeld plaats op het St. Plechelmusplein. Of loop iets verder en neem plaats in de tuin van het Palthe Huis.

Genoeg plekjes in Oldenzaal om te genieten van je gezellige picknick. Haal je zonnebril onder het stof vandaan, zoek je picknickkleed (of leen deze bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35), neem plaats op een van de mooie plekjes en GENIET!

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Eindtrekking winterwinactie: GEFELICITEERD winnaars! Inmiddels is de hoofdprijs door Irma …

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Minibieb in Oldenzaal. Je hebt er de afgelopen tijd vast-en-zeker al wel vaker over gelezen....

 3. Tips

  Hier haal je de lekkerste Borrelboxen (to go)!

  Geschreven door Isa
 4. Vrijwilliger in de spotlight

  De goedlachse Marga is altijd in voor een praatje. Een echt gezelligheidsmens.

Tip je vrienden

facebook twitter