Verhalen uit Oldenzaal

Marlein ontrafelde 'Het Geheim van Hades'

Leestijd 3 minuten 1465 x bekeken

In haar eerste weken bij Oldenzaal Promotie heeft onze stagiair Marlein de fietsspeurtocht ‘Het Geheim van Hades’ gedaan, samen met Jan, één van onze vrijwilligers. We vroegen haar een stukje te schrijven over hoe ze dat vond:

We begonnen onze speurtocht naar 'Het Geheim van Hades' bij Tourist Info Oldenzaal. Daar kregen we via de computer informatie over de organisatie Odin. Deze organisatie doet onderzoek naar mysteries in Twente. Via de computer zeiden ze ons dat er sinds een paar dagen iemand vermist was. Wij moesten ervoor zorgen dat we het mysterie gingen ontrafelen. Het was erg belangrijk dat we goed luisterden naar de informatie die we kregen. Je kan nou eenmaal met deze speurtocht niets over het hoofd zien.

Voordat we vertrokken werd ons verteld dat we een rugtas meekregen. Deze rugtas is van de vermiste man. Er zat bewijsmateriaal in, wat ons moest gaan helpen om antwoorden te krijgen. Naast de rugtas met bewijsmateriaal, zat er een MP3-speler en een GPS-tracker in. De tracker werd ingesteld, zodat wij zonder problemen langs de duistere plekken konden gaan. Als laatste zat er in de rugtas een formulier met vragen, hier moesten wij antwoorden op krijgen.

Toen wij alles hadden ontvangen, konden we beginnen met de fietsspeurtocht. Het eerste knooppunt was in de bossen van Oldenzaal. Zodra we aankwamen bij het eerste punt, pakten we gelijk het bewijsmateriaal erbij en konden we beginnen met het vinden van het juiste antwoord. Toen we het antwoord hadden gevonden, fietsten we gelijk door naar de volgende punten, waar we ook weer op zoek gingen naar de antwoorden.

Toen wij alle antwoorden hadden verzameld en we langs alle punten waren geweest, gingen we terug naar Tourist Info Oldenzaal. We zijn gelijk naar de computer gegaan om daar alle antwoorden in te vullen. We kregen te horen dat we alle antwoorden goed hadden ingevuld. Wij hebben dit mysterie gelukkig op tijd kunnen ontrafelen.

Omdat je verschillende spullen meekrijgt in de rugtas, wordt de speurtocht gelijk ook realistischer. Je gebruikt nu namelijk een GPS-tracker, in plaats van je eigen telefoon met routebeschrijving. Ook krijg je bij elke locatie doormiddel van een MP3-speler, informatie over de locatie en het bewijsmateriaal wat daarbij hoort.

En als laatste kwamen we langs hele mooie plekken rondom Oldenzaal en de Lutte. Ik vond dit dan ook een erg geslaagde fietsspeurtocht, die ik iedereen kan aanraden om te gaan doen.

Wil je Het Geheim van Hades ook ontrafelen?

Het Geheim van Hades is een ideale familieactiviteit die leuk is voor jong en oud. Je kunt de speurtocht alleen doen, maar in een kleine groep (max. 6 personen) is het het leukste. Ook voor een kinderfeestje is het zeer geschikt.

De kosten voor de fietsspeurtocht bedragen €14,95 per groep. Daarnaast wordt er vanwege de GPS-tracker een borg van €50 gevraagd. Voor een fiets dient iedereen zelf te zorgen.

Meer info is te lezen op onze pagina over Het Geheim van Hades. Voor andere inlichtingen en boekingen kun je contact opnemen met Tourist info Oldenzaal via tel. 0541-514023.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Groeten uit Oldenzaal! Bucketlist met wél 15 things-to-do!

 2. Nieuws & Tips

  Groeten uit Oldenzaal! In Twente kunnen we aardig concurreren met de Big Ben, de Toren van Pisa …

 3. Nieuws & Tips

  Donderdag 11 augustus en 1 september Fietstocht: 'Proef en kijk bij de boer'!

 4. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief: Oldenzaal, jouw plek deze zomer!

Tip je vrienden

facebook twitter