1. 0/5
  '

  Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen van het rondje Oldenzaal

  Geschreven door

  Mathias

  Rondje Oldenzaal is een stadswandeling van 36 kilometer en maakt een rondje over de grens of ‘loak’ van Oldenzaal. Omdat je dicht bij het gezellige centrum van Oldenzaal loopt, is er genoeg te ontdekken. Haal nog meer uit jouw wandeling met deze tips voor het rondje Oldenzaal! Benieuwd hoe Mathias de route heeft ervaren? Bekijk zijn reisverslag Of download direct de route.

 2. 5/5

  5.

  Ontdek Het Hulsbeek

  De Boeskoolroute begint en eindigt op Het Hulsbeek – maar je kan hier zoveel meer dan wandelen. Je kan heerlijk zwemmen in de zwemvijver, zonnen en spelen op de grasvelden maar ook actief mountainbiken of wielrennen op de verschillende parcours. Of ga het terras op, bijvoorbeeld bij Erve Hulsbeek en Erve Huiskes. Kortom; voor ieders wat wils en daarmee zeker het ontdekken waard.

 3. 4/5

  4.

  Erve Hulsbeek

  Aan het begin (of einde) van de route kom je langs Erve Hulsbeek. Uitermate geschikt als je de wandelroute wilt combineren met een overnachting. Maar het terras, met uitzicht op de prachtige vijver, is ook de moeite waard voor een pitstop!

 4. 3/5

  3.

  Vliegtuigspotten

  Als je de bossen ná Het Hulsbeek uitloopt, zie je waarschijnlijk Vliegveld Twente liggen. Af en toe kun je hier grote toestellen spotten die hier worden ontmanteld of opgeslagen. Leuk om te zien!

 5. 2/5

  2.

  Geniet van een terrasje

  Een rondje Oldenzaal biedt natuurlijk goede mogelijkheden om te genieten van al het lekkers wat Oldenzaal voor de inwendige mens heeft te bieden. Pal langs de route vind je Erve Hulsbeek en Erve Huiskes, maar in het historisch centrum vind je veel meer zoals: Kötter Seafood, Grand Café de Dominee, Tante Annies en Bistro Puur.

 6. 1/5

  1.

  Ontdek Oldenzaal

  De Boeskoolroute maakt een rondje om Oldenzaal. Maar de historische binnenstad van Oldenzaal is ook zeker de moeite waard. Het pittoreske centrum van deze oude handelsstad is ontzettend gezellig. De Grote Markt is elk jaar het feestend middelpunt tijdens de zomerfeesten en tijdens carnaval, hier vindt je volop horecagelegenheden. Als je ter hoogte van Kalheupinkpark bent of als je door het noorden van Oldenzaal terugloopt naar Het Hulsbeek, kun je het eenvoudig naar het centrum doorsteken.

Mathias

Mathias komt van oorsprong uit Twente. Met zijn platform www.starthiking.nl verhuurt hij hike-uitrustingen en geeft hij tips over zijn favoriete hike-routes. Van Schotland tot
Scandinavië, hij heeft al veel gelopen. Maar toch ook Twente is favoriet.

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Oldenzaalse weken. YESS van 22 april t/m 7 mei is er weer van alles te doen in Oldenzaal!

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Echt alles zat mee! Het weer, de bezoekers, de leuke modellen...!

 3. Ondernemer in de spotlight

  Stagiaire Wieke

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Ondernemer in de spotlight

  Oldenzaal proeft! Wij zijn op zoek naar jou.

  Geschreven door Miranda

Tip je vrienden

facebook twitter