Ondernemer in de spotlight

Bistro Dominic aan het woord over zijn restaurant... Wie zijn zij en wat doen ze ?

Geschreven door

Isa

Leestijd 4 minuten 787 x bekeken

Voor onze nieuwe column “ondernemer in de spotlight” ben ik langs verschillende ondernemers gegaan. Vandaag is de beurt aan Bistro Dominic. Ik heb hier gesproken met Dominic zelf en we hebben een leuk gesprek gehad. Lees snel verder en kom er achter wie Bistro Dominic is en wat zij nou eigenlijk doen.

Hoe is Bistro Dominic ontstaan?

Het begon allemaal bij de koksopleiding. Deze opleiding heeft in totaal ongeveer 5 jaar geduurd. Ieder jaar loop je met een ander bedrijf mee, op deze manier kom je bij veel verschillende bedrijven terecht. Binnen deze bedrijven leer je veel. Met deze ervaringen ben ik op zoek gegaan naar een mooi bedrijf om te starten.

Toen kwam dit pand op mijn pad. Een mooi oud pand, wat zelfs het oude gemeentehuis is geweest. Er zit veel karakter en historie in, dat trok mij heel erg. Het pand heeft van zichzelf daarom al een fijne uitstraling. We zijn eerst gestart als Maison Culinaire, maar na een tijdje draaien hebben we toch besloten de naam te veranderen. Dit hebben we gedaan omdat veel mensen het gevoel hadden dat we een restaurant waren voor het hoger segment, terwijl dit zeker niet het geval is. Afgelopen jaar juni hebben we daarom de naam verandert naar Bistro Dominic. Hiermee hopen we dat die drempel weg is. Helaas moesten we na deze naamsverandering als snel dicht vanwege corona, maar gelukkig mogen we nu weer.

Als ik bij Bistro Dominic kom, wat kan ik dan verwachten?

Dat is toch wel echt de Franse keuken. Uit de Franse keuken komen de klassieke gerechten. Wij willen dit op een moderne manier wegzetten. Onze keuken staat voor classic food met de aandacht wat het verdient. Hier kun je echt Bourgondisch genieten. We willen graag dat de mensen zich als het ware thuis voelen in ons restaurant. Gasten krijgen bij ons persoonlijke aandacht in ons sfeervolle restaurant op een unieke en mooie locatie in het centrum van Oldenzaal.

Los van het feit dat ik ondernemer ben sta ik ook in de keuken als chef-kok en leermeester, ik bereid alle gerechten zelf. We bereiden ieder gerecht met de aandacht wat het verdient. Zo kiezen we zelf welke producten we gebruiken om onze gerechten te bereiden en vervolgens serveren, waarbij ik graag wil vermelden dat we onze gerechten op een ambachtelijke manier bereiden met verse en unieke producten, zorgvuldig voor ons geselecteerd. Dit verhaal vertellen we ook aan tafel zodat de gasten een unieke beleving ervaren. Ook zijn wij uitstekend geschikt voor feesten en partijen, we hebben al meerdere walking diners verzorgd voor onze gasten.

Waarom heb je juist voor Oldenzaal gekozen om een Bistro te beginnen?

Het concept van bourgondisch genieten past goed bij Oldenzaal. De gezelligheid die de mensen hebben als ze uit eten gaan is mooi om te zien. Daarnaast spreekt de historie van Oldenzaal mij ook erg aan, wat ook weer aansluit bij dit pand. Het pand stamt uit ongeveer 980, is meer dan 1000 jaar oud, is uniek en dat vind je niet zomaar overal. De combinatie van bourgondisch genieten met classic food, persoonlijke aandacht en gave verhalen leek me erg passend bij Oldenzaal. Ik woon inmiddels ook alweer een aantal jaren in Oldenzaal en voel me hier thuis.

Je zit hier nu 5 jaar, heb je het gevoel dat dit concept ook werkt?

Ja dit gaat goed. De stap van Maison Culinair naar Bistro Dominic heeft hierbij zeker geholpen. We zijn nu net weer een paar weken open na de corona periode, maar we hebben al een paar drukke weken gehad. Mensen zijn weer super enthousiast en ze genieten van onze gerechten en service. Dat is natuurlijk waar je het als horeca ondernemer uiteindelijke allemaal voor doet.

Je hebt al veel moois gedaan met je restaurant, maar heb je nog meer plannen op de agenda staan?

We zijn blij dat we weer open mogen na deze lange tijd, dus op dit moment is het echt het restaurant waar we ons op gaan focussen. Ik had vorig jaar oktober plannen om een pop-up restaurant te gaan starten. Hierbij hadden we het idee om het verhaal van Huttenkloas na te bootsen. We hadden het restaurant hierop al helemaal ingericht met een menu en een gaaf verhaal, maar helaas kon dit vanwege corona niet doorgaan. Het is een concept wat meer voor de winter is, dus wellicht dat het ooit nog gaat gebeuren. Voor nu is de focus echt op het restaurant.

En dan heb ik nog een laatste vraag. Wat vind jij als Oldenzaalse ondernemer nou echt bijzonder aan het mooie Oldenzaal?

Ik weet niet of ik dit echt in een zin kan beschrijven, maar ondanks dat het een stad is , heeft het toch nog een dorps karakter, waarbij ik dan doel op de gezelligheid, het bourgondische en de rijke historie. De gehele sfeer die Oldenzaal uitstraalt maakt Oldenzaal bijzonder. Ik ben er trots op dat ik midden in het centrum van Oldenzaal, in een uniek pand mijn restaurant heb gevestigd. En hoop met mijn restaurant bij te dragen aan de sfeer en het kloppende hart van Oldenzaal.

Ridderzaal
Ridderzaal

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  De midwinterhoorn wandeling in Oldenzaal was een groot succes

 2. Nieuws & Tips

  ‘De 1e ronde,....de 1e ronde..... van de Winterwinactie Oldenzaal! Gefeliciteerd prijswinnaars

 3. Nieuws & Tips

  Wie stuur jij dit jaar hét Oldenzaalse kerstkaartje? Een lichtpuntje voor de eenzame oudere

 4. Nieuws & Tips

  Oldenzaal in Kerstsfeer: oergezellige kerstkoopzaterdagen en -zondagen

Tip je vrienden

facebook twitter