Ondernemer in de spotlight

Rob en Milou aan het woord over kledingwinkel Hebbez. Hoe is Hebbez in deze 15 jaar zo snel gegroeid. Lees snel verder…

Geschreven door

Isa

Leestijd 5 minuten 2407 x bekeken

Voor ons nieuwe column “ondernemer in de spotlight” ben ik langs verschillende ondernemers gegaan. Vandaag is het de beurt aan Hebbez. Ik heb hier gesproken met Rob en Milou. Rob is de eigenaar van Hebbez. Milou werkt hier al meer dan 10 jaar en is het gezicht van Hebbez geworden. We hebben een leuk gesprek gehad.

Hoe is Hebbez begonnen?

Hebbez is begonnen in 2005 in de Deurningestraat. In 2008 zijn we verhuisd naar de Vijfhoek. Hier zitten we tot de dag van vandaag nog steeds. Hebbez is een winkel met mode wat up-to-date is. Iedere week hebben wij nieuwe items voor jong en oud. We halen de goede mode items uit het buitenland en stellen hiermee onze eigen collectie samen. We hebben slechts één merk in de winkel: Lofty Manner.

Naast de fysieke winkel hebben we ook een webshop waar de kleding op besteld kan worden. Op www.ikwilmode.nl kunnen onze klanten terecht voor onze gave collectie. Naast onze website zijn we ook erg actief op social media. Via onze social media kanalen laten we elke dag nieuwe collectie zien door middel van een filmpje. Op deze filmpjes zijn de dames van onze winkel te zien. Onze dames hebben allemaal verschillende leeftijden, dit maakt het voor iedereen leuk om naar de filmpjes te kijken.

Wat was de reden om met de Hebbez te gaan beginnen?

In de tijd dat ik begon met Hebbez miste ik kleding voor de jonge jeugd in Oldenzaal. Dit was een grote reden voor mij om er mee te starten. We zijn dan ook de eerste jaren begonnen met kleding puur voor de jonge jeugd. Nu jaren later is het een winkel geworden voor iedereen. Zoals Milou dat mooi zegt: “Het is mooi om te zien dat hele gezinnen langs komen en iedereen kan slagen. Van kleindochter tot oma.”

Jullie zijn in al die jaren ook erg goed uitgebreid.

Ja dat kan je wel zeggen. We zijn van 70 m2 naar 200 m2 gegaan, dus we hebben er echt vertrouwen in. We merken dat het de laatste jaren gewoon een stuk beter gaat. Dit heeft ook zeker te maken met de verbouwing van de vijfhoek. Het is net klaar en het is prachtig geworden. Hierdoor durfden het ook aan om er één grote winkel van te maken. Dankzij dit grote pand hebben we ruimte om een steeds ruimer assortiment te bieden aan de klanten. We hebben nu tot zeker een maat 44 in de collectie hangen.

Staan er ook al nieuwe plannen in de agenda?

Waar we ons nu vooral op willen richten zijn de bij-artikelen. We willen ervoor zorgen dat de dames in een keer kunnen slagen bij ons. Ons sieraden assortiment willen we nu graag gaan uitbreiden. Zodat we echt iedereen kunnen voorzien van de mooiste artikelen. Van schoenen tot riemen tot sieraden, wij willen de dames alles bieden in onze winkel.

Wat voor soort kleding kan ik bij jullie in de winkel krijgen?

We verkopen kleding voor iedereen; van sportief tot chique. Het is kleding voor de modebewuste vrouw die er graag up-to-date bij wil lopen. We kopen ons kleding in in Italië. Hier vliegen we iedere maand heen zodat we elke week een nieuwe collectie kunnen bieden aan onze klanten. Hierdoor hebben we ook echt klanten die iedere week langskomen. En het mooie is, dat dit ook gewoon kan. Het is mooie kleding voor een leuk prijsje. Je kan voor €50 eigenlijk al een hele outfit hebben.

Waarom heb je destijds gekozen voor Oldenzaal?

De klanten in Oldenzaal zijn heel loyaal. Ik kom zelf uit Enschede, maar mag graag in Oldenzaal zijn. Dit heeft ook echt met de normen en waarden te maken, hoe de mensen in Oldenzaal zijn. Ze zijn altijd vriendelijk. En dit verwachten ze dan ook zeker terug. Ik vind het mooi om te zien dat een moeder wat haalt voor haar dochter en de dochter zo blij wordt en haar moeder er een kus voor geeft. Dit soort kleine momentjes zie je in de grotere steden niet. Milou staat al 10 jaar in de winkel en weet als geen ander hoe het is om hier in de winkel te staan. Ik vind het mooi dat het echt een ‘ons kent ons’ sfeertje is. Ik herken mensen in de winkel en kan ze hierdoor echt goed helpen. Ik weet wat ze willen en ze komen daarvoor ook speciaal bij ons. 10 jaar geleden kwamen kinderen bij ons in de winkel die helaas nog niet wat konden kopen bij ons. Deze kinderen zijn nu allemaal zo gegroeid dat ze vol trots bij ons in de winkel komen, omdat ze eindelijk wat kunnen halen. Dit soort momenten vind ik echt bijzonder aan Oldenzaal.

Als jullie iets moeten noemen waar je nou echt blij van wordt in Oldenzaal, wat zou dit dan zijn?

Vooral van de samenwerkingen tussen de verschillende ondernemers. Als je dan ziet hoe de horeca samenwerkt met de winkels. Het is allemaal compact en dat maakt het zo leuk. We krijgen steeds meer toeristen en klanten van buitenaf. Dit komt ook door alle kleine ondernemingen met de leuke boetiekjes, in plaats van grote ketens. Het is een ondernemende stad, wat voor de klant erg prettig is. Een zelfstandige winkelier doet veel moeite voor de klant en dit wordt gewaardeerd. Dit alles maakt Oldenzaal een bijzondere stad.

Hebbez
Hebbez

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  De midwinterhoorn wandeling in Oldenzaal was een groot succes

 2. Nieuws & Tips

  ‘De 1e ronde,....de 1e ronde..... van de Winterwinactie Oldenzaal! Gefeliciteerd prijswinnaars

 3. Nieuws & Tips

  Wie stuur jij dit jaar hét Oldenzaalse kerstkaartje? Een lichtpuntje voor de eenzame oudere

 4. Nieuws & Tips

  Oldenzaal in Kerstsfeer: oergezellige kerstkoopzaterdagen en -zondagen

Tip je vrienden

facebook twitter