Verhalen uit Oldenzaal

Het Hulsbeek in Oldenzaal: unieke parkachtige omgeving

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 2 minuten 358 x bekeken

Plotsklaps realiseer ik me dat mijn vooringenomen mening bijgesteld moet worden. Het Hulsbeek is een park in Oldenzaal, maar het voelt meer dan prettig aan. Fantastisch zelfs. Aan alles is gedacht, de wandelaar, de fietser (mountainbiker), de strandganger maar ook kun je er paardrijden in de manege of kamperen. Een echt park, maar dan wel in een unieke Twentse omgeving.

Natuurlijk heb ik de kinderen weleens meegenomen naar Avatarz, het klimparadijs voor kinderen en volwassenen. En ook de ‘houten’ speeltuin met diverse uitdagingen zoals bruggetjes over het water en hanginstrumenten hebben we weleens bezocht. Maar nu ik sinds kort het ‘rondje Hulsbeek’ als vast hardlooprondje in mijn route heb, word ik iedere keer verrast door de mogelijkheden.

Het Recreatiepark Het Hulsbeek is een prachtige plek om te wandelen. Vanaf Avatarz wandel je zo het heidegebied in. Midden over het ‘oude’ kerkepad van Deurningen naar Oldenzaal. Om niet veel later langs een camperplek te komen. Dicht bij de camping is een aanlegsteiger om het water in te springen. Lijkt je dat niet heerlijk ’s morgens vroeg? Aan de rand van dit gebied zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Bijvoorbeeld Zorgvillapark Eureka, camperpark Hulsbeek en Buitenplaats Erve Hulsbeek.

Een echte Springertuin.
Meer dan honderd jaar geleden is deze tuin aangelegd direct naast het Hulsbeek. Een heus paradijsje, ingericht door de bekende tuinarchitect Leonard Springer. De vijver die is gevuld met waterlelies en er omheen lopen allemaal ronde paden. Het lijkt net een levendig schilderij met de mooiste kleuren.

Molens
Vroeger waren er in deze omgeving diverse watermolens. Hiervoor is een prachtig monument ingericht. De restanten van de watermolen, die nog duidelijk zichtbaar in de beekbodem aanwezig zijn, zijn toegankelijk gemaakt met een molenbrug over de beek, een molenrad van staal met een diameter van 4 meter. En een molencirkel met twaalf Bentheimerstenen, met elk een verwijzing naar een molen uit de rijke molenhistorie van Oldenzaal.

Wandeling: Rondje Oldenzaal. Meer weten? Klik hier

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Agenda juni 2022: een geheel overzicht van alle Oldenzaalse activiteiten in juni!

 2. Nieuws & Tips

  Dank jullie wel! Voor alle Rhododendronlaan foto's die zijn ingestuurd.

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Meimaand fietsmaand! Oldenzaal is namelijk een fantastisch startpunt van een (korte of lange) …

 4. Nieuws & Tips

  Fietsverhuur. Heb je niet de mogelijkheid om je eigen fiets mee te nemen?

Tip je vrienden

facebook twitter