Ondernemer in de spotlight

Wist je dat Shoeby alweer het 1-jarig bestaan viert?

Geschreven door

Isa

Leestijd 3 minuten 791 x bekeken

Dit was voor mij een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met Maxime Cooper voor onze nieuwe column “ondernemer in de spotlight”.

Shoeby is onderdeel van een keten en heeft een groot aantal winkels. Sinds september 2020 is Shoeby ook te vinden in het winkelcentrum de Driehoek met een trendy collectie dames-, heren en kindermode. ‘We zijn een modieus bedrijf waar voor elk wat wils is waardoor je outfit altijd uniek is en dat is de kracht van Shoeby’, vertelt Maxime Cooper, filiaalmanager.

Waarom is er gekozen om met Shoeby naar Oldenzaal toe te komen?
We zijn vooral gevestigd in kleinere steden met potentie. Ik ben ervan overtuigd dat Oldenzaal nog steeds een goede keuze is. Niet alleen voor Shoeby maar ook voor het centrum Oldenzaal.

Jullie hebben ook gave kleding die van nu is.
De Shoeby in Oldenzaal is een redelijk grote winkel en daarom hangt bijna de gehele collectie in de winkel. We krijgen 2x per week nieuwe collectie items binnen. Als we een artikel geleverd krijgen dan wordt het vaak nog 1x aangevuld en daarna niet meer…dus unieke kleding waar niet heel Oldenzaal inloopt.

Hebben jullie alleen kleding of hebben jullie ook sieraden of accessoires?
Voor de dames en kinderen hebben we ook een kleine collectie schoenen. Je kunt eigenlijk in onze winkel voor alles terecht. Ook voor sieraden zoals bijv. kettingen en armbanden.

Heeft elke winkel een eigen facebookpagina?
Shoeby heeft een landelijke facebookpagina en elke winkel heeft een eigen facebookpagina en instagrampagina. Vanuit het hoofdkantoor wordt daar ook op gepost, bijv. de nieuwe collecties die eraan zitten te komen. Maar ik ben ook beheerder en plaats ook actief berichten. Social media is erg belangrijk in deze tijd.

Hebben jullie voor de komende tijd nog iets op het programma staan?
We hebben de altijd leuke dingen op het programma staan. Uiteraard hebben wij de collectie van Fred van Leer, Nicolette van Dam en Lonneke Nootenboom die ongeveer 3 keer per jaar een te gekke collectie ontwerpen in samenwerking met Shoeby. Shoeby is een familiebedrijf die graag met de tijd mee gaat en zo ook met de samenwerking met BN’ers. Er komen genoeg leuke dingen aan dus houdt onze socials van Shoeby Oldenzaal in de gaten.

Shoeby Oldenzaal wil graag betrokken zijn bij plaatselijke evenementen. En dat stimuleert de landelijke keten ook. We doen graag mee met de acties die de Promotie Oldenzaal heeft.

Wat maakt Oldenzaal een echt een fijne stad om te winkelen?
Het is een gemoedelijke stad en er zijn geen extreem grote ketens zoals een Zara of H&M. Je hebt in Oldenzaal écht de kleinere boetiekjes en een aantal grote ketens. Een goeie combinatie. Daardoor is (bijna) elk outfit altijd wel (een beetje) uniek. De kracht in Oldenzaal zit hem in het kleinschalige, de vaste klantenkring en daardoor het leuke contact met de mensen.

Klein, gemoedelijk en persoonlijk contact. Mensen vinden dat fijn winkelen. Lekker dicht bij de horeca en na het winkelen even een broodje eten op het terras. Een compleet pakket voor een gezellig dagje uit.

Wanneer glimlach jij als je aan Oldenzaal denkt?
De Boeskool is lös en carnaval maakt Oldenzaal echt uniek en die evenementen toveren een glimlach op mijn gezicht.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Agenda juni 2022: een geheel overzicht van alle Oldenzaalse activiteiten in juni!

 2. Nieuws & Tips

  Dank jullie wel! Voor alle Rhododendronlaan foto's die zijn ingestuurd.

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Meimaand fietsmaand! Oldenzaal is namelijk een fantastisch startpunt van een (korte of lange) …

 4. Nieuws & Tips

  Fietsverhuur. Heb je niet de mogelijkheid om je eigen fiets mee te nemen?

Tip je vrienden

facebook twitter