Ondernemer in de spotlight

‘Waar kan ik verder?’, vraagt Anja Japink van Flowerpoint zich geëmotioneerd af.

Geschreven door

Miranda

Leestijd 2 minuten 3556 x bekeken

Voor de ondernemer in de spotlight ben ik deze week bij de overburen. Anja Japink vertelde me terloops dat ze er niet mee gaat stoppen maar wel verdwijnt uit de locatie aan de Grootestraat 26a. Superjammer natuurlijk maar waarom eigenlijk? We gingen bij haar op bezoek in haar winkel Flowerpoint, gespecialiseerd in topkwaliteit zijdebloemen en kunstplanten.

Prachtige boeketten, bedeesde siergrassen en heuse witte hortensia’s, die niet van echt te onderscheiden zijn. En ook ik word eerst verrast door de zijdebloemen. Zijn ze nu echt of is het kunst? Fuchsia roze rozen, pluimhortensia’s groenig en wit van kleur of de prachtige takken met bessen en dieprode bramen. Prima te combineren in een fraai herfststuk. Of zo een losse tak reuzenberenklauw.

omschrijving
omschrijving

‘Mijn passie zijn de zijdebloemen, ze zijn namelijk bijna niet van echt te onderscheiden. Soms komen er mensen binnen die zich verbazen wanneer ze ontdekken dat het geen verse boeketten zijn’, glimlacht Anja. De bloemen blijven de kleuren behouden en kunnen maandenlang pronken op een keukentafel of in de ontvangsthal van een kantoor, in tegenstelling tot verse bloemen die natuurlijk na verloop van tijd uitgebloeid zijn.

Waarom heb je de beslissing genomen om te stoppen op deze locatie?

Mijn fysieke gesteldheid zorgt ervoor dat ik niet in staat ben om fulltime de winkel te runnen. Prima, maar niet passend bij deze toplocatie. Maar, ik ben wel op zoek naar een nieuwe vorm van samenwerking. Een win-win situatie. Mocht er iemand zijn die iets ziet in een combinatie. Een aantal uren van de week kan ik bijspringen en mijn zijdebloemen staan geëtaleerd in jouw winkel. Daar sta ik wel open voor. ↵

omschrijving
omschrijving

Maar je bedrijfswerkzaamheden blijf je verrichten?

Mijn werkzaamheden in de zijdebloemen zet ik sowieso voort. Wanneer een nieuwe vorm van samenwerking niet gaat lukken, dan ga ik terug naar de thuisbasis. Ik vind het heerlijk om een bloemstuk samen te stellen. En zet dan ook de abonnementen niet stil. Iedere maand zijn er bedrijven en consumenten die net als ik, blij worden van dit exclusieve materiaal. En regelmatig maak ik in opdracht een prachtig bloemstuk. Maar niet meer aan de Grootestraat tegenover de Tourist info.

Dus daarom deze oproep. Ken jij of weet jij iemand?
Zie jij een kans of zie jij het zitten? Zijn voor jou ook de huurkosten te hoog en wil je een aantal vierkante meters afstaan? Neem contact met me op. Anja ziet wel kansen vanuit de shop-in-shop gedachte.

Loop eens binnen bij Flowerpoint of bel. En wie weet kunnen jullie de handen ineenslaan en elkaar versterken. Wellicht kunnen er samen nieuwe kansen benut worden.

www.flowerpoint.nl
info@flowerpoint.nl
06-4741 6712

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Groeten uit Oldenzaal! Bucketlist met wél 15 things-to-do!

 2. Nieuws & Tips

  Groeten uit Oldenzaal! In Twente kunnen we aardig concurreren met de Big Ben, de Toren van Pisa …

 3. Nieuws & Tips

  Donderdag 11 augustus en 1 september Fietstocht: 'Proef en kijk bij de boer'!

 4. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief: Oldenzaal, jouw plek deze zomer!

Tip je vrienden

facebook twitter