Ondernemer in de spotlight

Booming business: de gezondheidswinkel Plantijn. Al 15 jaar lang.

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 3 minuten 597 x bekeken

Al 15 jaar zit Gerda Jurgens op de Gezondheidswinkel Plantijn, dé gezondheidswinkel in Oldenzaal. Iedereen kent toch het winkeltje met de lekkerste thee en de suikervrije producten. Als scholier was ik er ook al veel te vinden o.a. voor de salmiakpoeder.

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met een gezonde leefstijl. En wil iedereen graag weten welke vitamines en mineralen bijdragen aan een gezond leven. Dus tijd om op pad te gaan en een aantal tips in te winnen. Hoe hou ik energie en blijf ik gezond? En ik laat me dan ook graag daarover adviseren door Gerda.

Waarom een gezondheidswinkel?
Nadat ze haar studie als apothekersassistente had afgerond startte ze met werken bij de Reformwinkel. Met wat omzwervingen is Gerda terecht gekomen in Oldenzaal waar ze vanuit de passie en liefde die is ontstaan voor de natuurlijke producten zelf is gestart met een aantal reformwinkels. De winkels richten zich op natuurlijke producten. ‘Mijn mindset werd gereset toen ik van het werken bij een apotheek bij een gezondheidswinkel ging werken’, vertelt Gerda, die momenteel thuis zit vanwege haar knie. ‘We werken met een aantal dames die in de winkel staan maar ik en mijn man zijn natuurlijk actief betrokken.‘

Zie je een verschuiving in gezondheidsproducten?
We zijn lid van Gezond&Wel en ontvangen iedere maand een folder met nieuwe producten. Maar natuurlijk kunnen we ook producten verkopen die we zelf heel erg leuk vinden. Net zoals de Happy Soaps (zeep en shampoo) die een prominente plek in onze winkel hebben gekregen. We gaan in de winkel met trends mee en voeren vernieuwingen door.

Heeft de Oldenzaler favoriete producten?
In de zuidvruchten en noten, daar zijn we uniek in. Daarnaast zijn oliën zoals olijfolie een biologische voeding zoals de jams en stropen Booming business. De voedingssupplementen is corebusiness. Ook zien hebben we veel huidverzorgingsproducten en zijn deze wel favoriet.

Wat is jouw eigen favoriete product?
‘Ik ben van de voedingssupplementen. En hier geef ik graag goed en breed advies daarin.’ Hier kun je nog alle richtingen mee opgaan. Wat ik altijd zeg tegen klanten ‘Als je niks wilt slikken dan moet je toch vitamine D slikken’. Het belangrijkste voedingssupplement dat iedereen boven de 40 jaar zou moeten slikken. Calcium heeft vitamine D nodig om te werken in het lichaam. De zon zorgt dat het lichaam vitamine D aanmaakt in je huid. in Nederland is er weinig zon, zodat we te weinig D aanmaken. Vooral als je last hebt van een herfstdip heb je waarschijnlijk een te laag D gehalte

Hoe blijven jullie up-to-date?
Normaliter 3 cursussen in het voorjaar en 3 cursussen in het najaar om goed op de hoogte te blijven. Daarom blijven we ook uniek in de branche. Drogist is toch wel een uitstervend ras. Maar op deze manier kunnen we nog goed standhouden.

Hoe zie je de toekomst?
Zolang we het nog leuk vinden blijven we het nog doorzetten. Onze buren van de VAKO zijn het goede voorbeeld en we gaan graag hun voorbeeld volgen.

Wat is jouw favoriete plekje in Oldenzaal?
Ik ben gek van mode en kom graag bij de modezaken, bij mijn collega’s, in Oldenzaal. Regelmatig loop ik het centrum door. We moeten het bourgondische van de stad vasthouden.

Oldenzaal is een mooie stad om te wonen en te werken. Waar krijg jij een glimlach van?
Nu is het mooi geworden in de Vijfhoek. En het is licht en open in onze winkel. De klanten vinden dit echt heel erg prettig. Het lijkt net alsof we buiten zitten met de winkel. Daar word ik gelukkig van en dit geeft een goede stimulans om door te gaan.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Een graan- en korenfestival in hartje Oldenzaal. In de Stadstuin konden bezoekers genieten van …

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Cultuurplek: Cultuur is beleven

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Glimlach, de glimlach op het gezicht bij de mensen zegt meer dan duizend woorden.

 4. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief juni: Hoera het is zomer!

Tip je vrienden

facebook twitter