Ondernemer in de spotlight

Iets leuks kopen en daarmee kinderen wereldwijd ondersteunen.

Leestijd 1 minuten 640 x bekeken

Dat kan in de winkel van Unicef in de Vijfhoek. De medewerkers van de Unicef-winkel zijn blij met het vernieuwde winkelcentrum. "Het is heel mooi en overzichtelijk geworden. Die reacties krijgen wij ook van onze klanten", zegt depothouder Mieke Niks van de Unicef-winkel.

Zo'n twintig vrijwilligsters helpen om toerbeurt mee in de winkel. Er is van alles te koop. De opbrengst gaat naar Unicef. Die organisatie helpt kinderen wereldwijd. Unicef biedt onder meer noodhulp, zet zich in voor goed onderwijs en strijdt tegen kinderarbeid. De winkelmedewerkers willen graag hun steentje bijdragen aan dat goede doel.

"We verkopen hier veel zelfgemaakte artikelen. Er zijn onder meer poppenkleertjes, babyknuffels, vestjes en truitjes voor baby's. Schorten hebben we ook. We hebben hier een winkel met veel mooie cadeauartikelen", zegt Niks. Boeken en cd's zijn er ook te koop. De winkel van Unicef krijgt die van mensen die dit goede doel ondersteunen. De boeken zien er netjes uit en worden voor een schappelijke prijs verkocht.

"Veel mensen vinden het zonde om ze in de kast te bewaren of zelfs weg te gooien. Het is mooi om ze dan voor Unicef te verkopen." De winkel aan het middenplein in de Vijfhoek is overzichtelijk ingericht. "We zijn eind vorig jaar verhuisd in de Vijfhoek. In de nieuwe unit hebben we meer ruimte.”

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Jorien Wekkinck staat vermeld in de Rolle der Borgerie in Oldenzaal

 2. Ondernemer in de spotlight

  Ondernemer in de spotlight! Okay Fashion & Jeans Oldenzaal

 3. Nieuws & Tips

  Shoppen maar: 10x de leukste kinderkleding in Oldenzaal

  Geschreven door Miranda
 4. Nieuws & Tips

  Geocaching - Op zoek naar de schatten in en rondom Oldenzaal

  Geschreven door Miranda

Tip je vrienden

facebook twitter