Verhalen uit Oldenzaal

De 8 mooiste wandelingen van Twente

Geschreven door

Miranda

Leestijd 3 minuten 1295 x bekeken

Wandelen in Twente is ongelofelijk mooi. De afwisseling in de landschappen en de glooiing in het heuvellandschap. Onderweg zie je koeien en soms Schotse hooglanders in de weilanden staan. Welkom in Twente!

Wandelroute 1

Oldenzaal: Stadswandeling

1.8 km

Plechelmus Basiliek Oldenzaal
Plechelmus Basiliek Oldenzaal
Trots zijn we op onze stad Oldenzaal. Er is zoveel te zien en te beleven. De Basiliek staat middenin de stad te stralen en is dan ook het startpunt voor deze wandeling. Meer info over de Stadswandeling Oldenzaal? Klik hier.
Hulsbeek Oldenzaal
Hulsbeek Oldenzaal

Wandelroute 2

Oldenzaal: Heerlijk natuurpad Hulsbeek

3.5 km
De route is zeer geschikt om geheel of gedeeltelijk met kinderen te lopen en is in totaal ongeveer 3,5 km lang. De route is onlangs opgenomen in het Wandelnetwerk Twente. Het natuurpad is bewegwijzerd met bordjes waarop een rode pijl staat met rechtsonder een bruin blad.
Er zijn startpunten bij Erve Hulsbeek (P2) en bij Infopunt Noordoost Twente (P5). De routes lopen rond, dus kun je eigenlijk op elk punt van de routes in- of uitstappen. Beide routes gaan door de Springertuin bij Erve Hulsbeek en zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Meer informatie, klik hier.

Wandelroute 3

Oldenzaal: Bijzonder bomenroute Hulsbeek

9 km
De bomenroute voert je over het hele Hulsbeek en is dan ook maar liefst 9 km lang. Ook deze route is opgenomen in het Wandelnetwerk Twente en is aangegeven met een paarse pijl met rechtsonder een groene boom. Je komt langs bijzondere bomen. Ook zie je bij Toetersdennen een markante boom op de vroegere grens tussen de marke Gammelke en de marke Berghuizen. Er zijn startpunten bij Erve Hulsbeek (P2) en bij Infopunt Noordoost Twente (P5). De routes lopen rond, dus kun je eigenlijk op elk punt van de routes in- of uitstappen. Beide routes gaan door de Springertuin bij Erve Hulsbeek en zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

Meer informatie, klik hier.

Wandelroute 4

Oldenzaal: Schotse Hooglanders op de Tankenberg

10 km
Wandelkoningin Truus Wijnen neemt je mee op de mooiste wandelingen. Ze heeft al diverse wandelroutes- en fietsroutes beschreven in bijzondere boekjes. Eentje daarvan is bij de Twentse Wallenroutes. Onze favoriet is toch deze vanwege de Schotse hooglanders die vaak onderweg te bezichtigen zijn. Ben je ook zo onder de indruk van deze runderen? Wandel mee! Meer info hier.

Wandelroute 5

De Lutte: autovrij wandelen

4.47 km
Gek op smalle paadjes? Dan is dit een prachtige wandeling. En, prettige bijkomstigheid is, dat je nagenoeg geen auto tegen komt. Je start bij de parkeerplaats aan de Koopsweg in Losser en wandelt daar langs prachtige plekjes. Een Mariakappelletje langs het Lossers Voetpad en een landkruis op Boerskotten.
Deze route is opgezet door Routeyou en prima te downloaden in de app maar ook op papier. Klik hier voor meer informatie over de wandelroute.

Wandelroute 6

Ootmarsum: Trage tocht

14.9 km
Voor de echte wandelaar is dit heerlijk! Afwisselend in hoogte en omgeving. Door het Springendal, over smalle paadjes langs glooiende weilanden en bovenop de Kuiperberg. Bovendien is er onderweg heel veel te zien. De wandeling start op het Kerkplein in historisch Ootmarsum. [Gratis parkeren kan in de Stadsweide aan de rand van het stadje] Deze tocht overlapt een deel van het Twentepad.
Meer informatie over de tocht vind je hier.

Wandelroute 7

Oldenzaal: Tramtrace

16 km
De route van de tram Denekamp- Oldenzaal vormt letterlijk een dwarsdoorsnede van het landschap. De tram rijdt al sinds 1942 niet meer, maar als wandelaar volg je nog steeds hetzelfde spoor. De tramhuisjes van Denekamp en Oldenzaal herinneren nog aan de tram. Net als een paar stukjes trambaan. Startpunt: Oldenzaal- Station, Stationsplein, Oldenzaal. Volg de paars-witte Trambaan bewegwijzering. Meer informatie klik hier.

Wandelroute 8

Oldenzaal: Boeskoolroute

20 km
Oldenzaal heeft als bijnaam Boeskoolstad. Boeskool betekent witte kool. Deze werd vroeger door de inwoners veelvuldig op het land verbouwd. Het 'boeskoolmenneke' is nu symbool geworden voor Oldenzaal. Startpunt: Snippert, Judithhoeveweg 5, Losser. Meer informatie klik hier.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Een graan- en korenfestival in hartje Oldenzaal. In de Stadstuin konden bezoekers genieten van …

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Cultuurplek: Cultuur is beleven

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Glimlach, de glimlach op het gezicht bij de mensen zegt meer dan duizend woorden.

 4. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief juni: Hoera het is zomer!

Tip je vrienden

facebook twitter