Verhalen uit Oldenzaal

Jonge bouwers enthousiast over uitdagend Dura Vermeers Techniek huis

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 3 minuten 381 x bekeken

Vanmorgen ontvingen leerlingen uit de TOP-klas van Symbio Hengelo de eerste exemplaren van Dura Vermeers Techniek huis uit handen van medewerkers Tobias en Esmée. De nieuwste Make-It techniek-kit is van A tot Z ontwikkeld met Dura Vermeer Bouw Hengelo.

In samenwerking met Techniekpact Twente ontwikkelt Tetem met bedrijven uit de regio, zoals Dura Vermeer Bouw Hengelo, Make-It techniek-kits voor kinderen tot en met 15 jaar. Hierin worden technieken en processen uit het bedrijfsleven verwerkt, met als doel kinderen en jongeren (thuis of op school) op een speelse manier in aanraking te laten komen met de beroepsgroepen in de Twentse techniek- en bouwsector; van timmerman tot ontwikkelaar of uitvoerder.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

Uitdagende workshop zet aan tot nadenken


Na een korte presentatie van de jonge engineers over hoe prefab materialen worden gebruikt en waar duurzaamheidsaspecten zoals zonnecellen worden toegepast in de bouw, vuren kinderen de ene na de andere vraag op ze af; Wordt er ook al met 3D prints gewerkt in de bouw? Waarmee kun je een huis nog duurzamer maken? En kan ik er zelf ook iets aan toevoegen wat je kunt programmeren? ‘Fantastisch om te zien hoe enthousiast en vooruitstrevend deze kinderen nadenken over het gebruik van nieuwe technieken in de bouw en het behoud van de aarde. Om met deze techniek-kit het mooie van het bouwen van een huis echt ín de klas te brengen, vind ik geweldig!’, aldus Tobias die ook te zien is in de bijbehorende tutorial waarin ze naast uitleg over het bedrijf stap voor stap uitleggen hoe het Techniek huis in elkaar gezet moet worden.

Kinderen en techniek zijn een gouden toekomst voor Twente


Jonge kinderen in aanraking laten komen met techniek en bij deze kit specifiek met alle aspecten van de bouw, is enorm belangrijk voor de regio. ‘We zien een groot tekort aan technisch personeel en vakmensen in de bouw – zowel op kantoor als in de uitvoering. Een tendens die alleen maar toeneemt als we nu geen actie ondernemen. De beroepsoriëntatie van kinderen start al vanaf hun 7e levensjaar. Door ze op een speelse en prikkelende manier nu al kennis te laten maken met nieuwe technieken en maakprocessen - zoals zonne-energie en prefab materialen - ontwikkelen ze een maker-mindset en leren belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden. Wat ze zal helpen een passende keuze qua studierichting te maken’, aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Serie biedt scholen en particulieren nieuwe impuls op Wetenschap & techniek gebied

De ontwikkeling van de Make-It kits past goed bij de doelstelling van Techniekpact Twente: Wetenschap & Techniek (W&T) onder de aandacht brengen bij kinderen, zowel op school als thuis. In de techniekpakketjes zitten materialen die veelal niet in de thuis- of schoolsituatie voorhanden zijn. De Make-It techniek-kits - waarvan Dura Vermeers Techniek huis de nieuwste uit de serie van inmiddels 13 is - zijn door de duidelijke tutorial en bijgesloten techniekkaart geschikt voor zowel particulieren als onderwijsinstellingen. Zo kunnen kinderen hun technische en creatieve vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.

Dit gedachtegoed sluit aan bij de ambitie van Symbio

een scholenstichting voor primair onderwijs in Hengelo (5100 leerlingen), om een geïntegreerde Wetenschap en Techniek lijn in het gehele curriculum op alle scholen te ontwikkelen. Tevens is er een herstructurering gaande ten aanzien van het (meer)begaafden onderwijs voor alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8, met een doorgaande lijn naar het voortgezet onderwijs. Gesteund door samenwerkingen met verschillende externe partijen, zoals Tetem en Dura Vermeer Bouw Hengelo, vindt hier een mooie, duurzame ontwikkeling in plaats.


Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwste techniek-kit?
Kijk voor meer informatie? Klik hier. Alle Make-It techniek kits zijn te bestellen.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Een graan- en korenfestival in hartje Oldenzaal. In de Stadstuin konden bezoekers genieten van …

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Cultuurplek: Cultuur is beleven

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Glimlach, de glimlach op het gezicht bij de mensen zegt meer dan duizend woorden.

 4. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief juni: Hoera het is zomer!

Tip je vrienden

facebook twitter