Verhalen uit Oldenzaal

Oldenzaal tegen MS

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 2 minuten 200 x bekeken

Na een periode van bijna 2 jaar zijn de dames van Oldenzaal tegen MS terug. Gemotiveerder dan ooit willen zij geld in zamelen om de ziekte Multiple Sclerose de wereld uit te krijgen.

MS is een neurologische aandoening met veel verschillende kenmerken. Het verloop van MS is onzeker en onvoorspelbaar. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS, jaarlijks krijgen nog eens 800 mensen de diagnose. De enige medicijnen die er op dit moment zijn, kunnen de progressie van de ziekte (tijdelijk) remmen of de symptomen (tijdelijk) bestrijden. Een medicijn dat MS kan genezen is er op dit moment niet. Daar is nog veel onderzoek voor nodig en dat kost geld, veel geld.

Afgelopen zaterdag gingen 2 dames van Oldenzaal tegen MS weer een sportieve uitdaging aan. Zij wandelden een 10 kilometer lange wandeltocht door de Nederlandse 'bergen' tijdens het evenement: 'The Dutch Mountains' georganiseerd door Klimmen tegen MS.
'Het was pittig na 2 jaar niet zoveel gedaan te hebben, maar we hebben het gered!' aldus Anouk Woordes oprichtster van Oldenzaal tegen MS. Denise Harperink vond het vooral een mooie training voor het echte werk op 6 juni in Zuid-Frankrijk.

Mont Ventoux beklimmen

Op die datum, 2e pinksterdag 2022, gaan de dames en hun team namelijk opnieuw lopend de steile flanken van de Mont Ventoux bedwingen tijdens het evenement: Klimmen tegen MS. Met een lengte van 21 kilometer en een stijgingspercentage van gemiddeld 7,5% is dat een hele klim. Voor Anouk Woordes wordt dit haar vijfde klim, Denise gaat voor de 4e keer omhoog en hun lotgenoot en vriendin Pascal Landheer gaat voor de derde keer de uitdaging aan. Alle drie de vrouwen hebben de diagnose MS.

Om sponsorgeld voor de uitdaging op de Mont Ventoux op te halen organiseert Oldenzaal tegen MS op zondag 3 april hun jaarlijkse wandeling door de prachtige Twentse natuur opnieuw. Meer informatie over Oldenzaal tegen MS en de wandeling vindt u op www.oldenzaaltegenms.nl of op hun Socials.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Jorien Wekkinck staat vermeld in de Rolle der Borgerie in Oldenzaal

 2. Ondernemer in de spotlight

  Ondernemer in de spotlight! Okay Fashion & Jeans Oldenzaal

 3. Nieuws & Tips

  Shoppen maar: 10x de leukste kinderkleding in Oldenzaal

  Geschreven door Miranda
 4. Nieuws & Tips

  Geocaching - Op zoek naar de schatten in en rondom Oldenzaal

  Geschreven door Miranda

Tip je vrienden

facebook twitter