Verhalen uit Oldenzaal

Letterspeurtocht: Help je Sinterklaas zoeken naar de letters die de speurpieten hebben verstopt?

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 2 minuten 191 x bekeken

Zaterdag 13 november verwelkomen we Sinterklaas en de Pietermannen weer in Centrum Oldenzaal. Kom ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien, een handje te geven en om een handje lekkere pepernoten te scoren...? En om het allemaal nog leuker te maken hebben de Pieten een letterspeurtocht gemaakt. Help je Sinterklaas mee speuren?

Misschien zit jij ook al wel iedere dag om 18.00 uur voor het Sinterklaasjournaal? Spannend hé! En vanzelfsprekend komt Sinterklaas ook in Oldenzaal. Burgemeester Patrick Welman zal de goede Sint verwelkomen op zaterdag 13 november. Natuurlijk komt hij ook voor jou! Voor alle kinderen en volwassenen. Kom je Sinterklaas ook begroeten in Oldenzaal? Hij komt, hij komt!

Letterspeurtocht
Op wel 40 plekken, door de gehele binnenstad van Oldenzaal, hebben de Pieten een letter in de etalage verstopt,. Vanaf 13 november mag jij Sinterklaas helpen om alle letters te zoeken. En als je alle 40 letters hebt gevonden weet jij precies welke zin er op het kaartje moet staan. Wanneer je de oplossing op dit kaartje (verstrekt via de scholen of op te halen bij de Tourist Info/Oldenzaal Promotie), vóór 4 december inlevert aan de Grootestraat 35, komt Sinterklaas persoonlijk op 5 december misschien jou wel verrassen. Hij gaat namelijk alle prijswinnaars een mooi cadeau geven.

Hint van de speurpieten
Sommige letters zijn eenvoudig te vinden in de etalages van de winkels maar een aantal zijn verstopt. Die kun je wel vinden maar daarvoor moet je wel iets meer je best doen. Die zie je bijvoorbeeld pas wanneer je omhoog kijkt of tussen een stapel andere chocoladeletters. Sinterklaas en de speurpieten geven daarom hints. De eerste hint is al op 7 november via de facebooksite van CentrumOldenzaal en UitinOldenzaal verspreid. Wil je geen hint missen? Volg ons dan snel.

Weet je wat zo leuk is? Heel veel winkels hebben de etalage prachtig versierd om Sinterklaas te helpen om de juiste cadeautjes te kopen. Leuk hé! Fijne Sinterklaastijd!

P.s. ‘De Grote Sinterklaasfilm draait op 28 november in Stadstheater de Bond Martien Meiland vindt het ééénig. Want Martien debuteert dit najaar als acteur. De reality-ster speelt een leuke rol in De Grote Sinterklaasfilm: Trammalant in Spanje.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Supergezellig shoppen in Oldenzaal

  Geschreven door Isa
 2. Nieuws & Tips

  Wandelen langs buitenplaatsen [deel 1] Eeuwenlang was 'Textiel' belangrijk in Oldenzaal.

  Geschreven door Miranda
 3. Tips

  Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress

  Geschreven door Silke
 4. Ondernemer in de spotlight

  Maak kennis met koekenbakker Vera van Zoete Kruimels, die hippe bakery en cake studio

  Geschreven door Miranda

Tip je vrienden

facebook twitter