Vrijwilliger in de spotlight

De goedlachse Marga is altijd in voor een praatje. Een echt gezelligheidsmens.

Leestijd 3 minuten 653 x bekeken

De goedlachse Marga is altijd in voor een praatje. Een echt gezelligheidsmens. Twee keer in de week kun je Marga tegenkomen bij Oldenzaal Promotie/Tourist Info Oldenzaal. De vrijwilligers die ons altijd ondersteunen zijn inmiddels onmisbaar.

Marga Snijders is een échte Oldenzaalse, geboren én getogen in Oldenzaal. Nooit ergens op kamers gezeten in een andere stad: ‘Alleen weleens gelogeerd bij mijn tante in Almelo!’ vertelt ze schaterlachend. ‘Dat is lef hebben’ schatert een andere vrijwilliger. Marga vertelt dat ze in de binnenstad wonen en dat was ook altijd haar grootste wens. ’Het lijkt me niks om midden in de rustige natuur te wonen’ vertelt Marga.

Marga heeft (heel erg lang geleden) gewerkt als enig winkelmeisje bij Jamin in Oldenzaal. Later bij de Gruyter, een winkel met levensmiddelen, in Oldenzaal. ‘Worsten maken en uitbenen’ vertelt ze. Daarna heeft ze gewerkt bij de Hema in Enschede, om vervolgens weer terug te keren in Oldenzaal, op Berghuizen bij een schoenwinkel. En daarna heeft Marga gesolliciteerd bij Carint in de zorg en dit ook een tijdje gecombineerd met de schoenwinkel. Later fulltime in de zorg. ‘In totaal heb ik 38 jaar altijd fulltime gewerkt’ zegt Marga met enige trots. Daarnaast heeft ze een man en twee volwassen kinderen (zoon 43 jaar en dochter 42 jaar) en 4 kleinkinderen (13, 11, 4 en 2 jaar).

Hoezo ben je bij de Tourist Info Oldenzaal terecht gekomen? Op Berghuizen stonden mensen om vrijwilligers te werven. Het leek Marga wel leuk om eens iets anders te doen dan in de zorg. ‘Ik ben begonnen met de torenbeklimming en was pas gestopt met werken’ vertelt Marga, ‘en toen vroeg Wendy of ik niet 2x in de week in de winkel wilde komen werken’. En ik zei direct ‘dat lijkt me hartstikke leuk’. Het allerleukste vind ze het contact met de mensen en de leuke gesprekjes met de mensen die altijd heel erg vrolijk zijn.’

Torengids van de torenbeklimming ‘Voor de torenbeklimmingen is een vast rooster waar je wordt ingedeeld. 3x in de maand ongeveer. Het ligt eraan of er mensen met een torenbeklimming mee wilden doen’ legt Marga uit. Ze heeft geen opleiding gevolgd om torengids te worden. ‘Maar’vertelt ze enthousiast: ‘je krijgt een uitgebreide handleiding, waar met name heel veel over de geschiedenis van de Plechelmus Basiliek instaat. En wanneer ik iets niet weet, vraag ik Jan of een andere vrijwilliger’.

Couleur Locale: wat moet je beslist zien? ‘De buitenkant van De Plechelmus is al hartstikke bijzonder om eens te bekijken. Dan hoef je nog niet eens naar boven’ vertelt een enthousiaste Marga. ‘Eigenlijk is er op heel veel plekken, heel veel te ontdekken. De binnenstad van Oldenzaal moet je bezoeken want het is er gezellig en er zijn leuke terrasjes’.

‘De marktsteen moet je gezien hebben, daar speelden we als kind al veel op. De steen heeft ook al bij het oude stadhuis gestaan. In 1860 is deze voor het oude Stadhuis geplaatst en daarna in 1993 weer teruggeplaatst naar de oude Markt’. En tot slot vertelt Marga met een grote glimlach: ‘ik ben gek op het Oldenzaalse carnaval’.

De grootste wens van Marga is: ‘……om parachute te gaan springen. En dat gaat binnenkort ook gebeuren!’ Gepassioneerd vertelt Marga over de ballonvaart boven Oldenzaal. ‘Die was ook fantastisch. Als je ooit de kans krijgt, dan moet je dat vooral ook gaan doen.’

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Halve Marathon Oldenzaal. Prachtig hardloopweer!

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Maak kennis met stagiaire Lisa [bijna 18 jaar] uit Deurningen

 3. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief oktober: Twentse Kunst in Oldenzaal

 4. Verhalen uit Oldenzaal

  Kermis Oldenzaal 2022

Tip je vrienden

facebook twitter