Tips

Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress

Geschreven door

Silke

Leestijd 2 minuten 229 x bekeken

Die files op de snelwegen stellen niets voor in vergelijking met de spitsuren bij jonge gezinnen. Gelukkig hebben we in Twente bijna geen last van files. De kans is groter dat we stapvoets achter een tractor rijden. Ook niet fijn, maar wij Tukkers krijgen daar geen stress van. Dat is namelijk nergens voor nodig.

Maar wat als je geen Twents DNA hebt? Wat als jij gewoon moe en gestrest wordt van alles? Dat je niets anders doet dan achter de feiten aanlopen, de hele dag door! En dan 's avonds uitgeblust op de bank te ploffen? Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Keek eens in de spiegel en wees eerlijk: dit is toch geen leven...

Hoe houd je de boel thuis dan soepel draaiende, onder tijdsdruk? Hoe zorg je dat er meer tijd overblijft voor elkaar? Want er is tijd zat, echt waar. Vanuit ons, drie goedbedoelde tips om zonder blikschade door de spits heen te komen en het ook nog gezellig te houden.

Tip 1: Hoezo spitsuur?

Wie is nou de chef planning in huis? Precies. Word je graag wakker met het wereldnieuws? Sta je iets eerder op dan de rest. Ga je vaak in de spits met tegensputterend kroost naar de supermarkt? Wat doe je jezelf aan! Laat die boodschappen lekker voor de deur afleveren.

Tip 2: MONO

Tijd met elkaar is tijd voor elkaar. Zonder digitale middelen dus. MONO, zoals dat tegenwoordig heet, ongestoord onderweg. Laat de kids lekker uitrazen in de het bos, dek samen de tafel, doe samen de afwas, maak een ontspannen avondwandeling met elkaar. In Twente hebben we natuurlijk makkelijk praten met al die mooie wandelroutes. Kijk eens bij ons in de webshop voor alle wandelroutes

Doe eens gek: verwen jezelf!

Iedereen moet zich zelf soms even opladen. En dan bedoelen we niet dat je even vluchtig een bakje koffie met jouw vriendin gaat drinken. Nee, we bedoelen ÉCHT opladen. Een dagje- of doe eens gek, een weekend- wellness in Twente! Beetje dobberen in kruidenbaden, lekker uitpuffen in een stoomcabine. Even helemaal niks! Zodat je daarna weer als herboren de spitsuren aankan! Ja, gewoon lekker doen!

Update 24-01-2022

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Fietsverhuur. Heb je niet de mogelijkheid om je eigen fiets mee te nemen?

 2. Nieuws & Tips

  Rhododendronlaan in bloei, een waar spektakel!

 3. Ondernemer in de spotlight

  Delicatessenwinkel Yauno breidt uit naar Oldenzaal.

  Geschreven door Miranda
 4. Verhalen uit Oldenzaal

  De 5 mooiste wandelroutes in Oldenzaal om Twente te ontdekken

Tip je vrienden

facebook twitter