Ondernemer in de spotlight

Misschien ben je er weleens binnengelopen? Of misschien ook niet? Tijd om een kijkje te nemen bij Gea Westra.

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 4 minuten 2090 x bekeken

Gea Westra is de eigenaresse van Boetiek La Mirel aan de Bisschopstraat 11. Ik ben wel benieuwd naar de drijfveren van Gea en daarom heb ik haar kort geïnterviewd. Natuurlijk word ik hartelijk ontvangen en Gea begint al snel enthousiast te vertellen over haar prachtige damesboetiek.

Wat is jouw favoriete dag?

Een favoriete dag heb ik niet. Wel verbaas ik me er regelmatig over, dat je nooit weet of het een drukke dag wordt of niet. Ik vind het iedere dag weer heerlijk om in de winkel te staan. En al mijn klanten zijn leuk en spontaan. Soms in een drukkere periode met mooi weer denk ik ‘het is mooi weer om te winkelen en het wordt vast en zeker druk…en dan is het minder druk’. Terwijl met regenachtige dagen het dan heel erg druk is.

Vroeger was het aan het einde van de week echt druk, maar dat is allang niet meer zo. Je zag meer bezoekers op bijvoorbeeld de vrijdag. De bezoekersstroom heeft zich nu verspreid. Wanneer vrouwen op een maandagochtend hebben gewerkt, dan nemen ze gerust de tijd om op maandagmiddag te komen winkelen. Dus de dag van de week is niet meer bepalend om te komen shoppen. Bezoekers komen wanneer ze tijd hebben.

Hoezo ben je gestart met damesboetiek La Mirel?

Mirella had twee kledingfilialen en was van plan de boetiek La Mirel in de Deurningerstraat in Oldenzaal te verkopen. Ik wilde graag voor mezelf beginnen en kende Mirella. Dus, ze vroeg of ik interesse had in haar winkel. Uiteraard heb ik voluit ‘ja’ gezegd. De naam La Mirel, die komt natuurlijk van Mirella, heb ik zo gelaten. De winkel heb ik 12 jaar aan de Deurningerstraat gehad en nu dus alweer 8 jaar aan de Bisschopstraat. Al 20 jaar lang ga ik dagelijks met heel veel plezier aan het werk in de winkel.

Hoe bevalt het in de Bisschopstraat?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar dit prachtige plekje in de Bisschopstraat ben verhuisd. Dit is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Zeker nu Debby van Dejacque zo populair is, daar liften wij enorm in mee. Mensen komen van heinde en ver, zelfs uit Limburg, specifiek voor haar winkel. Maar bezoekers willen ook verder winkelen en dan komen ze ook langs mijn winkel. Alle winkels in Oldenzaal en de horeca profiteren van Dejacque. Daarom heb ik Debby laatst een mooie vaas met prachtige zijden bloementakken cadeau gedaan, om haar te bedanken. Afgelopen jaar was het beste jaar ooit!

De doelgroep van boetiek La Mirel

La Mirel heeft dameskleding voor een breed publiek. Onze bezoekers zijn dames vanaf 30 jaar tot wel 85 jaar. Maar ook moeders met dochters van bijv. 20 jaar bezoeken onze shop. Deze jonge meiden vinden vaak ook wel een leuk shirtje in de boetiek. In de zomer weten veel Duitsers ons te vinden. Behalve Oldenzalers zijn er ook veel bezoekers die uit de omliggende plaatsen komen zoals Denekamp, De Lutte en Losser.

Wat is jouw favoriete kleding?

Helena Hart is een van mijn favorieten, dat merk draag ik graag. Net als Maicazz en Zizo en Women & Co. De kleding heeft een goede pasvormen en fijne kwaliteit. De kleding is betaalbaar en erg kwalitatief. We zitten er qua prijs en kwaliteit net tussenin. Het is hele hippe en degelijke kleding. Mensen komen speciaal naar onze winkel voor de zojuist genoemde merken of ze hebben op onze facebooksite iets leuks voorbij zien komen en willen dat komen bekijken.

Hou je nog vrije tijd over voor andere leuke dingen?

Iedere dag, behalve de maandagochtend, is de winkel geopend. Op de maandag ben ik soms op inkoop in Amsterdam of neem ik mijn vrije ochtend. Op zondag ga ik weleens naar de sauna of ik ga op pad met mijn moeder van 88 jaar. In totaliteit ben ik al 20 jaar lang, met heel veel plezier, de eigenaresse van La Mirel en hoop ik dit nog jarenlang vol te houden.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Ondernemer in de spotlight

  Experience Beauty: De nieuwe aanwinst voor winkelcentrum De Vijfhoek!

  Geschreven door Marieke
 2. Cultuur Magazine Najaar 2023

  Geschreven door Marieke
 3. Verhalen uit Oldenzaal

  De Groote Markt: het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Verhalen uit Oldenzaal

  Agenda september 2023: modespektakel, kermis en meer..

  Geschreven door Wieke

Tip je vrienden

facebook twitter