Ondernemer in de spotlight

Ken je dat gezellige fotogenieke bankje voor de vrolijke winkeletalage van Josephine?

Geschreven door

Marieke

Leestijd 3 minuten 2719 x bekeken

Regelmatig loop ik hier langs en ik heb ook al vaak foto’s gemaakt. Ze hebben bij Josephine dat gezellige fotogenieke bankje voor de vrolijke winkeletalage staan. Vandaag heb ik afgesproken met Mariette, die me erg vriendelijk te woord staan. Mariette werkt al 22 jaar bij Josephine, ‘het is mijn winkeltje inmiddels’, vertelt ze vol trots.

Een jonge, sportieve winkel

Al 25 jaar bestaat de bijzondere boetiek Josephine. En is te vinden aan de Grootestraat 21 in Oldenzaal. Het is een jonge, sportieve winkel. Josephine is onderdeel van de Hesselink Mode, met vestigingen in Oldenzaal, Borne en Haaksbergen. Een deel van de collectie is ook te vinden in de webshop van Josephine. www.josephine-oldenzaal.nl

Altijd vragen of je maat nog elders is

‘Een aantal merken hangen dubbel, dus in beide winkels’, vertelt Mariette. ‘Dit betekent dat je gerust kunt vragen of de broek of blouse in je maat nog wel in de andere winkels van Hesselink te verkrijgen is.’ Want er zijn ook nog filialen in Borne en Haaksbergen. Het computersysteem is gekoppeld met alle winkels dus we kunnen dat zo uitzoeken. ‘Heel veel klanten weten dit wel. Altijd vragen of je maat nog elders is. Dan kunnen we altijd kijken. Dat doen we graag.’

Komen mensen specifiek voor een bepaald merk naar jullie winkel?

Jazeker, maar natuurlijk ook voor de service, het kleinschalige en vooral het gemoedelijke in de winkel.
Mensen komen ook voor bepaalde merken zoals Geisha, Opus en Helena Hart. We hebben ontzettend veel vaste klanten maar natuurlijk zijn er ook veel toeristen die voorbij komen. Onze bezoekers zijn vrouwen vanaf 25 jaar tot wel 80 jaar.

Wat is jouw favoriete moment?

Het begin van het seizoen want dan komen de vaste klanten alweer kijken, wat er allemaal is binnengekomen en ze vragen dan ook ‘Heb je alweer iets nieuws?’ Van iedere blije klant, daar worden wij natuurlijk zelf ook ontzettend blij van.

'Klik'

Wanneer ze tevreden zijn, dan zien we dat vaak al snel. De mensen komen het pashokje uit en dan zien we al aan het gezicht of er een ‘klik’ is of ‘geen klik’ met de kleding die ze aan hebben. We laten de mensen graag zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Wat kun je allemaal met de kleding die je aan hebt en welke accessoires passen daarbij. Hoe kun je leuke items combineren.

Heb je daar een opleiding voor gehad?

Ja, maar we hebben ook al erg veel ervaring. Daar komen mensen ook voor terug. Of voor bepaalde personen. We geven graag aandacht aan de klant. We zijn een team van drie personen, Mariette, Hedy en Diana, dat is al heel veel jaren. We doen het met elkaar.

Jullie hebben alleen dameskleding?

Ja, dat klopt, maar de man is ook van harte welkom. Sommige mannen komen met de vrouw mee. We hebben een gezellig zitje in de winkel, waar ze plaats kunnen nemen. Sommigen zijn geïnteresseerd in kleding en kijken graag mee in de rekken, wat leuk is voor de vrouw. Maar er komen hoofdzakelijk dames.

Tijdens het interview lopen en diverse dames binnen.

‘Is het altijd zo druk hier’? vraag ik. ‘De vrijdag is altijd een drukke dag en mensen vinden het weer heerlijk om eropuit te gaan. Ze mogen weer, ze hebben weer de vrijheid. Ze hebben dit winkelen echt gemist. En wij zijn blij om ze weer te mogen ontvangen’, eindigt Mariette met een glimlach.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Winnaars Winter Win Actie Week 1

  Geschreven door Wieke
 2. Typisch Oldenzaal

  Het Hulsbeek in Oldenzaal: unieke parkachtige omgeving

  Geschreven door Marieke
 3. Nieuws & Tips

  Sharon Wessels per 1 december de nieuwe Centrummanager in Oldenzaal

  Geschreven door Marieke
 4. Nieuws & Tips

  Agenda december 2023

  Geschreven door Wieke

Tip je vrienden

facebook twitter