Nieuws & Tips

Oldenzaals collega Isa viert Carnaval in de boeskoolstad

Geschreven door

Isa

Leestijd 2 minuten 350 x bekeken

Carnaval betekent voor mij altijd een drukke periode met veel gezelligheid. Sinds 4 jaar mag ik mij ‘werkend lid’ noemen bij de Blaanke Boeskeulkes. Dit is de jongerenvereniging van Oldenzaal. Twee dagen in de week zit ik samen met 20 dames en een heer pakken te maken voor de Blaanke Boeskeulkes. Van het bedenken van de pakken, tot de stof knippen, tot het in elkaar naaien. Het is een gezellige tijd, maar ook zeker erg druk. Het is altijd weer spannend of we alles wel op tijd af krijgen. Maar als alles eenmaal op straat staat dan zijn we wel even trots op wat we hebben neergezet. En dan nog maar hopen op de eerste plek.

Naast de drukke bezigheden voorafgaand aan het carnavalsweekend, vier ik uiteraard zelf ook carnaval in het weekend. Van vrijdag t/m dinsdag staat bij mij in het teken van carnaval. Met zowel de kledingcommissie als met mijn vriendinnengroep heb ik een fantastisch weekend. Op vrijdag begint het weekend met wagen aanbieden. Op zaterdag ga ik vaak nog even de carnavalsoptocht kijken in Rossum en ga ik daarna carnaval vieren in Oldenzaal zelf, wat altijd een gezellig feest is. Maar helaas op tijd naar huis… want de wekker gaat om 05.30.

Naast het maken van de pakken schminken wij alle lopers ook op zondagochtend. We staan dus al weer vroeg voor hen klaar om ze helemaal stralend de straat op te laten gaan. De ochtend duurt altijd wat lang, omdat we moeten wachten tot we mogen beginnen. Om 12:30 mogen we dan echt gaan lopen en kan de optocht beginnen, een groot feest is dit. Allemaal bekenden langs de lijn, waar je even snel een praatje maakt of een hapje of drankje krijgt. Na de optocht gaan we met zijn allen naar de Ganzenmarkt en vol spanning wachten we de uitslag af.

Na de optocht ga ik eerst even naar huis; opfrissen, eten en dan gaan we weer door. Met alle vriendinnen de stad in, of naar Rouwhorst of naar Ter Stege. En ditzelfde zetten we op maandag weer voort. En om het weekend dan helemaal goed af te sluiten gaan we met de vereniging altijd boemelen op de dinsdag. Dit houdt in dat we langs verschillende café’s gaan om het carnaval echt af te leren.

Om het weekend echt af te sluiten gaan we langs het gemeentehuis en wordt de bok verbrand. Carnaval is nu officieel voorbij, tot took’n joar!

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Oldenzaalse weken. YESS van 22 april t/m 7 mei is er weer van alles te doen in Oldenzaal!

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Echt alles zat mee! Het weer, de bezoekers, de leuke modellen...!

 3. Ondernemer in de spotlight

  Stagiaire Wieke

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Ondernemer in de spotlight

  Oldenzaal proeft! Wij zijn op zoek naar jou.

  Geschreven door Miranda

Tip je vrienden

facebook twitter