Nieuws & Tips

18 juni internationale Sushi dag

Leestijd 2 minuten 468 x bekeken

De dag die volop in het teken staat van sushi. De laatste jaren is sushi heel erg populair geworden in Nederland, maar waar komt het eigenlijk vandaan en wat is de geschiedenis?

Geschiedenis van sushi

De Japanners zijn uiteindelijk degene geweest die zij gaan experimenteren zoals we dat noemen. De Japanners zijn dan ook uitgekomen op de sushi zoals wij die tegenwoordig kennen. In Tokio gingen de mensen dan ook experimenteren met verschillende soorten vis, groentes en andere zeevruchten. Zoals veel mensen weten heeft een aardbeving snel invloed op de mensen in dat gebied. Dit was ook zo in Tokio. Tijdens de aardbeving in Tokio in 2923 werden veel restaurants verwoest, dat zorgde er voor dat veel sushi-restaurant gingen verhuizen en hun geluk ergens anders in Japan gingen zoeken. Hierdoor werd sushi erg snel verspreid over het hele land. Uiteindelijk kwamen er ook Japanners naar ons land. Voordat je wist werd er massaal sushi verkocht over de hele wereld. Doordat elk land wel zijn eigen producten heeft ontstonden er zo ook allemaal verschillende varianten sushi. Meer weten? Bron: Sushi

Hoe lang is sushi al in Nederland?

Sushi begon zo’n 33 jaar geleden als een high-end product. In de loop der jaren werd het mega populair.

Zin gekregen in sushi?

 1. In Oldenzaal kun je sushi bestellen bij John Sushi via deze link.
  Recensie van Maaike op 30 mei 2022: Super bezorging. Gisteren en vandaag besteld. Heerlijk alleen vandaag voor 2 personen besteld kreeg ik maar 1 wasabi en 1 soja saus had ik dat geweten had ik het er wel bijbesteld. Op de boontjes mag echt wel wat meer zout. Maar verder Top.

 2. Aan de Johanna van Buren staat Direct Sushi waar je ook digitaal de overheerlijkste sushi thuis kunt laten afleveren. Klik voor meer info hier.
  Recensie op 13 maart 2022: Sushi vers en smaakvol. Voldoende soja en wasabi.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  De leukste picknickplekken in Oldenzaal

  Geschreven door Wieke
 2. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief juni 2023

  Geschreven door Marieke
 3. Nieuws & Tips

  Agenda juni 2023: De zomer lacht naar jou!

  Geschreven door Wieke
 4. Nieuws & Tips

  5 tips voor een zonnig en ontspannen Pinksterweekend in Oldenzaal

  Geschreven door Marieke

Tip je vrienden

facebook twitter