Typisch Oldenzaal

Wat is cultuur in Oldenzaal?

Geschreven door

Marieke

Leestijd 2 minuten 1096 x bekeken

Cultuur is voor iedereen, jong en oud. En ook in Oldenzaal blijkt dat er veel cultuur aanwezig is en voor ieder wat wils!

Cultuur Magazine
Het Cultuur Magazine laat zien dat cultuur overal is. Ook onze mooie stad Oldenzaal staat bol van cultuur. Wat speelt en leeft er in Oldenzaal? Wat is de cultuur van Oldenzaal? We mogen trots zijn op deze mooie stad waar volgens iedereen, op een eigen manier, cultuur is.

Breed en interessant
Bij cultuur denk je vaak aan kunst en cultuur. Eigenlijk is cultuur een breder begrip. Iedereen is een stukje cultuur en brengt dit met zich mee. Dat merk je aan geloof, houding en gedrag. Als je goed in je omgeving kijkt, heeft iedereen een ander beeld van cultuur. Er zijn ook mensen die aangeven niks met cultuur te hebben. Maar als je dan met ze in gesprek gaat, dan blijkt vaak dat ze toch wel wat hebben met cultuur.

Iedereen is een stukje cultuur en brengt dit met zich mee. Dat merk je aan geloof, houding en gedrag.

Oldenzaalse cultuur
Als je vraagt wat er in Oldenzaal aan cultuur is, dan wordt er als antwoord vaak geen vaste plek genoemd, maar veel vaker de algemene cultuur. Namelijk de ontzettende vriendelijke mensen. Dat is het karakter van de stad en daarom wordt Oldenzaal ook de 'Glimlach van Twente' genoemd. Dat is de cultuur van Oldenzaal. Verder is het het mooi om te zien, hoeveel jongeren vanuit verschillende culturen samenkomen. Het voegt altijd samen in Oldenzaal, heel mooi. Er is een goede samenwerking, mensen zoeken elkaar snel op en helpen elkaar.

Jouw plek in Oldenzaal
Er gebeuren veel mooie dingen in Oldenzaal. Er zijn steeds meer samenwerkingen op cultureel vlak, waardoor alles in beweging is. Dat stimuleert en kan alleen nog maar meer versterkt worden. Zodat het daardoor nog makkelijker en toegankelijker is om Oldenzaal cultureel op de kaart te zetten.

Wil jij het cultuurmagazine, editie voorjaar 2024 lezen? Klik dan hier]

Deel dit artikel met vrienden

Marieke

Marieke komt van oorsprong uit Losser, maar woont nu al 20 jaar in Boeskoolstad. Echter is ze al haar hele leven te vinden in Oldenzaal en heeft de stad met de blauw gele kleuren en de mooie Plechelmustoren altijd een aantrekkingskracht op haar gehad. Niet gek dus, dat Oldenzaal uiteindelijk haar thuis is geworden.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Agenda april 2024

  Geschreven door Wieke
 2. Typisch Oldenzaal

  De Groote Markt: het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

  Geschreven door Susanne
 3. Typisch Oldenzaal

  Proef de Twentse gastvrijheid op de Oldenzaalse warenmarkt!

  Geschreven door Marieke
 4. Nieuws & Tips

  Vintage is hot!

  Geschreven door Susanne

Tip je vrienden

facebook twitter